PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

8048.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Līdz šim nenoskaidrotas tehniskas kļūmes dēļ Dagdas vidusskolas 12.klases skolēniem nācies otrreiz kārtot angļu valodas eksāmenu.

Tā vakar vakarā informēja TV3 ziņas.

Dagdas vidusskolas skolēns informējis raidījumu, norādot, ka eksāmena dienā ap plkst.20 jeb aptuveni sešas stundas pēc pārbaudes darba kārtošanas atskanējis telefona zvans no skolotājas, kura informējusi, ka tehnisku iemeslu dēļ nav veikta eksāmena mutiskās daļas ierakstīšana, tāpēc eksāmens varētu būt jākārto vēlreiz.

Dagdas vidusskolas direktore Vija Gekiša TV3 ziņām teica, ka skolai pagaidām nav izdevies noskaidrot šīs tehniskās kļūmes cēloni.

Lai arī skolēniem atkārtota eksāmena kārtošana rada neērtības, tomēr viņi piekrituši kārtot šo eksāmenu vēlreiz, apliecinot to ar savu parakstu.

Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve gan teica, ka skolēni varēja arī nepiekrist eksāmena kārtošanai atkārtoti, bet tādā gadījumā vērtējums būtu jāizliek no eksāmenu pieņemošā skolotāja atmiņas par skolēnu atbildēm eksāmenā. Tad skolēniem nebūtu iespējas pārsūdzēt vērtējumu, jo bez ieraksta to nevarētu izvērtēt.

Savukārt Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Āboltiņa atzīmēja, ka pēdējo piecu gadu laikā šis ir pirmais gadījums, kad notiek šāda kļūme, kuras rezultātā netiek ierakstīta eksāmena mutiskā daļa.