PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

6216.jpeg
Foto: gdolgikh / 123RF
Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola īstenojusi projektu par pirmās digitālās mācību klases izveidi galvaspilsētā. Tagad jebkuru mācību priekšmetu iespējams pasniegt interesantāk skolēniem.

Idejai aizsākoties pirms gada, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā dažādus mācību priekšmetus tagad var pasniegt jaunizveidotajā digitālajā mācību telpā, kura aprīkota ar lielformāta displeju un 27 planšetdatoriem. Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis novēl izmantot dotās iespējas un uzlabot mācību rezultātus. Ministrs uzsvēra, ka šādu telpu izveidei svarīgs ir tehnoloģiju progress, lai izmaksas būtiski samazinātos, kā arī valsts atbalsts, ieviešot nepieciešamos digitālos mācību moduļus, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Jaunā klase vidusskolā ir atvērta jau trīs nedēļas, kuru laikā gan skolotāji, gan audzēkņi pakāpeniski apgūst aparatūras iespējas un darbības principus. "Šajā telpā jau ir notikušas fizikas stundas, plānojam aparatūru izmantot arī vācu valodas apguvei un matemātikā. Būtībā to var izmantot jebkura priekšmeta stundās. Viss atkarīgs no tā, cik skolotājs ir gatavs ieguldīt papildu darbu, apgūstot jauno tehniku, stāsta Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas direktors Pēteris Ševčenko. Direktors atzīst, ka ar šādas modernas telpas esamību vidusskola var cīnīties par jaunu skolēnu piesaisti, jo ar valsts ģimnāzijām konkurēt esot grūti.

Nepieciešamo lielformāta displeju, planšetdatorus, to uzlādes staciju un sistēmas programmatūru vidusskola iegādājās par nepilniem 13 000 latu. Klasē tāfeles vietā atrodas ekrāns, kurš ir savienots ar skolēnu planšetēm, tādā veidā informāciju un attēlu var redzēt visi. Sasaiste arī noder pārbaužu darbu rezultātu tūlītējai vizualizācijai. Tāpat ar planšetēm iespējams fotografēt un filmēt.