PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

adult-airport-arrival-1008155.jpg
Foto: Pexels
Iespējai apceļot Eiropu, nemaksājot par transporta biļetēm, pietiekušies 942 jaunieši no Latvijas, informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāve Kintija Bulava.

No 942 jauniešiem, kas pieteikušies Eiropas Savienības (ES) iniciatīvai "DiscoverEU", apceļot Eiropu varēs 57 vai 58 jaunieši. Precīzs jauniešu skaits būs atkarīgs no Eiropas Komisijas (EK) lēmuma, skaidroja K.Bulava.

Kopumā visā ES saņemti 100 480 pieteikumi. No jauniešiem Lietuvā tika saņemti 1569 pieteikumi, bet Igaunijā - 284. Lielāko interesi izrādījuši Vācijā dzīvojošie jaunieši. Šajā valstī iniciatīvai pieteikušies 19 682 personas. Vismazākā interese bijusi no jauniešiem Kiprā, kur saņemti vien 83 pieteikumi.

Iniciatīvai aicināja pieteikties jauniešus, kuriem 1.jūlijā ir 18 gadi. Kopumā iniciatīva 15 000 jauniešiem visā Eiropā ļaus saņemt ceļošanas pasi un apceļot Eiropu laikā no 9.jūlija līdz 30.septembrim, informē aģentūra LETA.

K.Bulava informēja, ka ceļošana projektā galvenokārt notiks ar vilcienu, bet ceļošanas karte ļaus izmantot arī citus transporta līdzekļus, tostarp autobusus un prāmjus. Ar lidmašīnu būs atļauts lidot izņēmuma gadījumos - tikai tad, ja nav pieejami citi transporta līdzekļi. Tas dos iespēju piedalīties iniciatīvā arī jauniešiem, kuri dzīvo attālos reģionos vai uz salas, norāda aģentūras pārstāve.