PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Tet skoliņa mazajiem – kopā ar Ričiju Rū!
Tet skoliņa mazajiem – kopā ar Ričiju Rū!
Foto: Tet
Tet ar sadarbības partneriem uzsāk sociālo iniciatīvu, lai palīdzētu jaunākajiem digitālās dzīves dalībniekiem izzināt drošu un atbildīgu interneta lietošanu. Bērni kopā ar vecākiem un pedagogiem ir aicināti gūt zināšanas Tet skoliņā – skatīties izglītojošu raidījumu “Ričijs Rū un internets”, dziedāt līdzi jautrām dziesmām un pēc katra raidījuma noskatīšanās veikt radošus uzdevumus.

Tas viss pieejams digitālajā platformā www.digitaladrosiba.lv.

65% Latvijas vecāku un 73% pedagogu uzskata, ka bērnu digitālā drošība ir apdraudēta un ka par to ar bērniem ir jāsāk runāt jau no agra 4-7 gadu vecuma (87% pedagogi un 65% vecāki). Tāpat lielākā daļa (88% pedagogu un 71% vecāku) atzīst, ka viņiem ir nepieciešams atbalsts bērnu digitālās drošības veicināšanā, liecina Tet veiktās aptaujas dati*.

Lai palīdzētu vecākiem un pedagogiem rūpēties par bērnu digitālo drošību, Tet sadarbībā ar Drošāka interneta centru “Drossinternets.lv” ir izveidojuši radošus mācību materiālus par astoņām tēmām, kuras aktuālas 4-7 gadu vecu bērnu vidū: sākot no izpratnes, kas īsti ir internets un vai viss virtuālajā vidē redzētais ir īsts, līdz jēgpilnai interneta izmantošanai. Visas šīs tēmas tiek aplūkotas izglītojošajā raidījumā bērniem “Ričijs Rū un internets”, kur par drošību internetā ar bērniem kopā mācās arī bērnu iemīļotais lācēns Ričijs Rū.

Tāpat kopā ar “Drossinternets.lv” ekspertiem katrai tēmai ir izveidoti dažādi radošie materiāli –  uzdevumi, darba lapas un idejas ierosmei, kas vecākiem un pedagogiem palīdzēs nostiprināt iegūtās zināšanas un turpināt zinību apguves procesu. Pirmās divas tēmas: “Kas ir internets, un kā tas darbojas?” un “Jēgpilna interneta izmantošana - kādas iespējas rada dators un internets” ir jau pieejams. Katras nākamās divas tēmas ar sērijām un uzdevumiem tiks atklātas katru ceturtdienu līdz pat 3. novembrim, kad tās pēc tam būs pieejamas visu laiku. Tas viss digitālajā platformā www.digitaladrosiba.lv. Raidījums skatāms arī izklaides platformā Tet TV+ un interaktīvajā televīzijā Tet TV.

Tāpat oktobrī un novembrī tiks īstenotas dažādas aktivitātes, lai sniegtu atbalstu vecākiem un pedagogiem bērnu digitālās drošības veicināšanā. Tiks īstenoti ieviešanas semināri pedagogiem, organizēti izbraukumi uz mācību iestādēm ar izglītojoši izklaidējošu programmu bērniem, kā arī notiks ekspertu diskusija. Plašāka informācijas sekos gan iniciatīvas vietnē Digitaladrosiba.lv, gan Tet sociālo tīklu kontos.

Sociālo iniciatīvu ar mērķi veicināt izpratni par drošību internetā jaunāko digitālās dzīves dalībnieku – 4 līdz 7 gadus vecu bērnu – vidū īsteno tehnoloģiju uzņēmums Tet un atbalsta Drošāka interneta centrs “Drossinternets.lv”, Valsts izglītības satura centra ESF īstenotais projekts “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030) un TV raidījums Māmiņu Klubs. Ar digitālajām ierīcēm raidījumā “Ričijs Rū un internets” atbalsta Samsung.

* 2022. gada rudenī Tet veiktā aptauja ar pedagogiem par bērnu drošību internetā, kurā piedalījās 287 pirmsskolas un sākumskolas pedagogi un sadarbībā ar “Norstat Latvija” veiktā sabiedriskās domas aptauja par drošību internetā, kurā piedalījās 500 respondenti ar bērniem vecumā no 4-7 gadiem un 500 respondenti ar bērniem vecuma grupā no 8-12 gadiem –  kopā 1000 respondenti visā Latvijā.

Reklāmraksts