PIESLĒDZIES E-KLASEI

Trešdiena, 2024. gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Topošie maģistranti aicināti iepazīt RSU studiju programmas tiešsaistē
Topošie maģistranti aicināti iepazīt RSU studiju programmas tiešsaistē
Foto: RSU
Pēc veiksmīgi aizvadītās Atvērto durvju nedēļas, kad ap 18 000 studētgribētāju tiešsaistē iepazina Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pamatstudiju iespējas, augstskola aicina uz Atvērto durvju dienu potenciālajiem maģistrantiem. Divu stundu tiešraidē 12. maijā no plkst. 16.00 līdz 18.00 RSU docētājs un ārpolitikas pētnieks Mārtiņš Daugulis gādās, lai ikviens, neizejot no mājām, varētu gūt ieskatu studiju programmu piedāvājumā.

Atvērto durvju dienu plkst. 16.00 aizsāks Eiropas studiju fakultāte, kas ir politologu, starptautisko attiecību speciālistu, biznesa ekspertu, uzņēmumu vadītāju, jaunuzņēmēju un starptautiskā mārketinga speciālistu kalve jau vairāk nekā 20 gadus. Ja kartē atzīmētu absolventu darbavietas, tad karodziņi būtu spraužami gan tepat Eiropā – Briselē, Parīzē, Londonā, gan Vašingtonā, Ņujorkā, Tokijā, Honkongā un citviet. Politikas atzara mācībspēki iepazīstinās ar studiju programmām Reģionālā politika un valsts pārvaldība, Starptautiskās attiecības un diplomātija un International Governance and Diplomacy. Tikmēr ekonomikas jomas docētāji – ar globālai karjerai mērķētajām programmām Starptautiskais bizness un tiesības un Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība. Ar fakultātes iespējām iepazīstinās studiju programmu vadītāji: profesore Ilga Kreituse, docents Māris Andžāns, docente Marta Urbāne un asociētais profesors Henrijs Kaļķis.

Plkst. 16.25 ar četrām maģistra studiju programmām iepazīstinās Komunikācijas fakultātes pārstāvji – savu jomu vadošie speciālisti. Programmas mērķētas gan uz pieredzējušiem nozares profesionāļiem, gan tiem, kuri vēlas paplašināt zināšanu apvāršņus jomā, kuras nozīme pasaulē strauji pieaug. Topošajiem maģistrantiem pieejamas programmas Stratēģiskā un sabiedrisko attiecību vadība, Komunikācija un mediju studijas, Sociālā antropoloģija un izteikti starpdisciplinārā Veselības komunikācija. Par tām plašāk stāstīs šo programmu vadītāji: Andris Grafs, asociētā profesore Ilva Skulte, Ieva Puzo un Vita Savicka. 

Gan ar akadēmisko, gan profesionālo maģistra studiju programmu Tiesību zinātne, kā arī pētniecības projektiem, kas RSU norit jurisprudences jomā plkst. 16.50 iepazīstinās Juridiskā fakultāte. RSU ir vienīgā augstskola Latvijā, kur studenti var specializēties medicīnas un sociālajās tiesībās. Fakultātes trumpis ir pieredzējušie mācībspēki – savu jomu viedokļa līderi, un jaudīgie pētnieki. Studijā par to vairāk stāstīs asociētais profesors Aldis Lieljuksis un medicīnas tiesību pētniece Karina Palkova.

Tiešraidi noslēgs veselības aprūpes flangs. Plkst. 17.15 Rehabilitācijas fakultātes dekāne asociētā profesore Signe Tomsone ieskicēs studiju procesu, prakses iespējas, kā arī akadēmiskās karjeras apvāršņus tiem, kurus saista maģistrantūras programmas Rehabilitācija un Fizioterapija. Savukārt  mītus par vienu no fakultātes populārākajām programmām – Mākslas terapija – kopā ar Mārtiņu Dauguli lauzīs programmas vadītāja Jana Duhovska.

Finālā plkst. 17.35 studiju iespējas ieskicēs Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, kas kopskaitā piedāvā astoņas studiju programmas: Māszinības, Sociālais darbs, Sociālais darbs ar bērniem un jauniešiem, Sabiedrības veselība, Uzturzinātne, Veselības vadība, Veselības psiholoģija un Supervīzija. Tiešraidē tuvāku ieskatu fakultāte piedāvās pēdējās divās no minētajām – pētniecības un prakses bagātajā programmā Veselības psiholoģija un programmā Supervīzija, kuras absolventi iegūst kvalifikāciju konsultatīva un izglītojoša atbalsta sniegšanai. Par šīm programmām stāstīs to vadītājas – Jeļena Koļesņikova un Baiba Pumpiņa.

Tiešraide būs skatāma RSU mājaslapā, lietotnē LMT Straume un LMT Mājas viedtelevīzijā.  Konkrētus jautājumus studiju programmu vadītājiem studētgribētāji aicināti uzdot Zoom sesijās 13., 14. un 15. maijā. Pieteikties tām iespējams RSU mājaslapā. Pēc Atvērto durvju dienas noslēguma visi ieraksti būs rodami augstskolas mājaslapā ŠEIT.

Reklāmraksts