PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

8778.jpeg
Foto: wavebreakmediamicro / 123RF
Trešās dokumentu iesniegšanas dienas izskaņā studijām 11 Latvijas augstskolās pieteikušies 4288 reflektanti, liecina portālā "Latvija.lv" pieejamie dati.

Piektdienas, 3.jūlija, izskaņā studijām 11 Latvijas augstskolās pieteikušies 4288 cilvēki, kopā pretendējot uz 20 162 studiju vietām. Pirms gada trīs dienu laikā studijām šajās augstskolās tika saņemts par 18% lielāks pieteikumu skaits, informē ziņu aģentūra LETA.

Nemainīgi pieprasītākā augstskola joprojām ir Latvijas Universitāte (LU), kur vēlmi studēt izrādījuši jau 1883 reflektanti. Pagaidām populārākā augstskolas fakultāte ir Medicīnas fakultāte, kur studēt pieteikušies 352 reflektanti. Nemainīgi pieprasīta palikusi arī Ekonomikas un vadības fakultāte, kā arī Juridiskā fakultāte.

Studijām Rīgas Tehniskajā universitātē pieteikušies 763 reflektanti, kopā pretendējot 6797 studiju vietām. Lielākais pieprasījums ir pēc studiju vietām Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē saņemti 372 reflektantu pieteikumi, Daugavpils Universitātē - 208, Banku augstskolā - 128, Vidzemes Augstskolā - 91, Ventspils Augstskolā - 112, Liepājas Universitātē - 119, Rēzeknes Augstskolā - 94, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā - 98, bet Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - divi pieteikumi.

Studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nav vienotajā uzņemšanas sistēmā, saņemti pieteikumi 2355 studiju vietām, pastāstīja augstskolas pārstāvis Edijs Šauers. Vislielākais reflektantu skaits izrādīja interesi par medicīnas studijām. Studētgribētāji aktīvi pieteikušies studijām arī fizioterapijas un farmācijas jomā.

Pieteikšanās studijām visās minētajās augstskolās norisināsies līdz 7.jūlijam.