PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Turpinās pieteikšanās uzņēmējdarbības programmai vidusskolēniem “Tava Ideja, Tavs Bizness”
Turpinās pieteikšanās uzņēmējdarbības programmai vidusskolēniem “Tava Ideja, Tavs Bizness”
Rīgas plānošanas reģiona vispārējās izglītības iestādes un profesionālās skolas aicina pieteikties jauniešus no 10.-11. klašu un 1.-2. kursu grupām uz biznesa ideju mācību un mentoringa programmu "Tava Ideja, Tavs Bizness". Šī programma piedāvās iespēju jauniešiem iegūt zināšanas par biznesa idejas izstrādi, uzņēmējdarbības sākšanu un tās attīstīšanu. Labāko ideju autori, kas pabeigs programmu, saņems balvas 500 eiro vērtībā.

Programma norisināsies no 15. maija līdz 16. jūnijam un tiks organizēta hibrīda formātā. Mācības notiks tiešsaistē ar pieredzējušiem ekspertiem no jaunuzņēmumu nozares, tāpat dalībnieki varēs saņemt mentoringu no attiecīgajā nozarē strādājošiem uzņēmējiem. Programmas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt dažādus uzņēmumus un pat pieteikties praksē. Noslēgumā katrs idejas autors prezentēs savu ideju un labākie saņems balvas.

Pieteikties var jaunieši no Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona novadiem, tostarp Jūrmalas, Salaspils, Ķekavas, Ropažu, Siguldas, Olaines, Ādažu un Mārupes. Lai pieteiktos programmai, jauniešiem jāaizpilda anketa un jāiesūta īss video par savu uzņēmējdarbības virzienu. Konkursa kārtībā tiks izvēlētas labākās biznesa idejas, kas piedalīsies programmā “Tava Ideja, Tavs Bizness”.

Mācību un mentoringa programma paredzēta, lai jaunieši varētu attīstīt savas biznesa idejas un vēlāk doties tālāk uz studentu biznesa inkubatoriem vai mācībām. Programmas dalībnieki iesaistīsies dažādos uzdevumos un aktivitātēs, kas palīdzēs viņiem attīstīt savas idejas uzņēmējdarbībai, kā arī iemācīsies plānot un vadīt savu biznesu. Dalībniekiem tiks dota iespēja iegūtās zināšanas likt lietā arī praksē un iegūt pieredzi, kas noderēs, dibinot un uzturot veiksmīgu uzņēmumu.

“Latvijas jaunieši ir attapīgi un radoši, daudzos gruzd fantastiskas biznesa idejas, bet ne visiem ir pieejami vajadzīgie resursi un zināšanas, lai šis radošums varētu materializēties un tapt citiem redzams. Piedāvājot šo programmu, mēs vēlamies dot iespēju jauniešiem noticēt saviem spēkiem, kā arī attīstīt talantus un idejas, kas nākotnē varētu pārtapt veiksmīgos un inovācijām bagātos uzņēmumos, ar kuriem varēsim lepoties gan Latvijā, gan pasaulē,” stāsta programmas organizatore Līna Marta Sarma.

Jauniešu organizācija “The Raccoons” strādā ar jauniešiem ar jebkādu zināšanu līmeni, cenšoties veicināt zinātkāri par tehnoloģijām un attīstot vidi, kurā pētīt, mācīties, veidot un radīt. “The Raccoons” veido meistarklases par zinātnes un tehnoloģiju tēmām, organizē hakatonus, mācību programmas par uzņēmejdarbību, kā arī rada un dalās ar tiešsaistes saturu, kas palīdz izzināt tehnoloģiju nozares plašās iespējas.

Vairāk informācija un saite uz pieteikuma anketu atrodama programmas mājaslapā.

Konkursu un mācību un mentoringa programmu “Tava ideja, Tavs bizness” rīko Jauniešu biedrība “The Raccoons” ar Rīgas plānošanas reģionu atbalstu. Programma tiek finansēta Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gadam programmas ”Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā/ Support RPR-VEST” ietvaros.