PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9055.jpeg
Foto: Edijs Pālēns / LETA
Nevienā no ugunsgrēka skartās Juglas skolas ēkas korpusiem mācību process tuvākā mēneša laikā nevarēs notikt. 

Audzēkņiem šo laika periodu būs jāmācās citās telpās, ko pašvaldība sarunājusi pēc negadījuma.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē atbildīgās pašvaldības amatpersonas pastāstīja, ka tuvākā mēneša laikā skolā mācību procesu nevarēs nodrošināt. Pašreiz visā ēkā atslēgta elektrība, un tuvākā mēneša laikā mācības bērniem noritēs citviet. 1.klases skolēni mācības turpinās Ezerkrasta pamatskolā, bet 2.-4.klases skolēni - Rīgas 63.vidusskolas filiālē Pāles ielā 9. Savukārt četrām pirmsskolas grupām mācību process tiks nodrošināts Rīgas 244.pirmsskolas izglītības iestādes telpās, Marsa gatvē 8.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis pastāstīja, ka šodien un rīt notiks negadījuma skartās Juglas skolas audzēkņu vecāku, administrācijas un visu iesaistīto skolu, kurās turpmāk noritēs mācību process, administrāciju pārstāvju tikšanās, kur tiks pārrunāti visi organizatoriskie jautājumi.

Audzēkņiem citās telpās tiks nodrošināts mācību process, kā arī ierastā ēdināšana.

Šodien skolas gaitās devies neliels skaits negadījuma skartās skolas audzēkņu, G.Helmanim apliecinājusi skolas direktore Aija Melle. Pašvaldības pārstāvji vakar vecākiem lūguši bērnus šonedēļ pēc iespējas uz skolu nelaist, informē ziņu aģentūra LETA.

Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) skaidroja, ka pašreiz secināms, ka ugunsgrēks izcēlies jumta remontdarbu laikā, ko veica pašvaldības SIA Rīgas serviss. Darbu laikā tika veikta speciālas jumta remontam nepieciešamās plēves uzkarsēšana, kas, iespējams, arī radījis aizdegšanos un sadūmojumu. Šo darbu laikā korpusa klasēs audzēkņi nav bijuši un netika apdraudēti, sacīja O.Burovs. Remontdarbus uz jumta veica divi darbinieki, kuri jau snieguši skaidrojumus pašvaldībai.

Pašreiz, kā jau vēstīts, ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelsmi, kā arī uz izmeklēšanas laiku atstādināta Rīgas servisa valdes priekšsēdētāja.

O.Burovs pastāstīja, ka ir sadedzis jumts 400 kvadrātmetru platībā. Remontējamas būs visas klases, kas atradās ugunsgrēka skartajā korpusā, jo dzēšanas darbu laikā tās pārpludinātas ar ūdeni. Pašreiz tiek gatavots līgums, ko tuvākajā laikā plānots noslēgt ar remontdarbu veicējiem.

Ugunsgrēka neskartajās telpās mācības varētu atsākties, kad tiks atrisināts elektrības nodrošināšanas jautājums un būs skaidrība par nepieciešamajiem remontdarbiem un to nodrošināšanu, neapdraudot audzēkņus. Šo jautājumu skaidrošana, pēc pašvaldības pārstāvju teiktā, prasīšot vismaz mēnesi.

Vakar, 30.septembrī, bija izcēlies ugunsgrēks Juglas vidusskolā un sākumskolā. Liesmas izplatījās 400 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste. Ugunsgrēks izcēlās pirms plkst.16 un tika likvidēts īsi pirms plkst.19.

No skolas ēkas tika evakuēti aptuveni 155 cilvēki. Bērni tika evakuēti uz blakus esošo stadionu, tāpat, ņemot vērā spēcīgo sadūmojumu, tika evakuēti cilvēki no blakus esošā veikala.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama vienam bērnam - 11 gadus vecam zēnam, kurš saelpojies dūmus. Zēnam palīdzība sniegta uz vietas un viņš nodots vecāku gādībā, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Pēc vakardienas ugunsgrēka Rīgas Juglas vidusskolā un pamatskolā šodien uz izmeklēšanas laiku atstādināta pašvaldības kapitālsabiedrības Rīgas serviss valde. Šī uzņēmuma darbinieki remontēja skolas jumtu brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, tādēļ pie tā izcelšanās varētu būt vainojami remontdarbu veicēji.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis, šodien, sasaucot Rīgas servisa ārkārtas dalībnieku sapulci, Ameriks uz mēnesi - izmeklēšanas laiku - no amata atstādinājis valdes priekšsēdētāju Diānu Kozlovsku. Par valdes locekli pagaidām iecelts Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Juris Redzobs.

J.Redzoba uzdevums ir veikt pārbaudi un mēneša laikā sniegt detalizētu ziņojumu par notikušo ugunsgrēku Juglas vidusskolā, pastāstīja M.Gailītis.

“Vēlos izteikt pateicību visiem pedagogiem un darbiniekiem par operatīvu rīcību un priecājos, ka neviens mūsu skolēns un darbinieks šajā uguns nelaimē nav cietis,” skolas mājaslapā pauž direktore A.Melle.