PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

11281.jpeg
Foto: gpointstudio / 123RF
Uz Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidenta amatu kandidē tikai līdzšinējā LSA prezidente Maira Belova.

LSA Kongress notiks 25.martā Rīgas Stradiņa universitātē. Tajā tiks ievēlēts nākamais apvienības prezidents, un noteiktajā termiņā pieteikumu iesniedza tikai M.Belova, kuru uz šo amatu izvirza Latvijas Universitātes Studentu padome.

Galvenās darbības prioritātes, tāpat kā iepriekšējā gādā, M.Belovai būs studentu interešu pārstāvēšana un aizstāvēšana augstākās izglītības politikā un studentu vienotība un kustība stiprināšana. Līdzšinējās prezidentes plānā ir turpināt mērķtiecīgi nostabilizēt LSA ietekmi ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijā, bet ar pārējās ministrijās, kuru pārraudzībā ir kāda augstākās izglītības iestādes vai arī kura strādā pie jautājumiem, kas skar studējošos. Nākamajā termiņā tiek plānots sākt plašākas diskusijas par problēmjautājumiem un izaicinājumiem augstākajā izglītībā.

Kā vienu no galvenajām prioritātēm viņa min LSA iekšējās vides stiprināšanu un studējošo pašpārvalžu kapacitātes celšanu, tādējādi veicinot savstarpējo sadarbību un uzticēšanos, vienlīdzību un demokrātiju studējošo pārstāvniecībā visos tās līmeņos.

Pirms LSA prezidenta amata ieņemšanas M.Belova bija LSA Sociālā virziena vadītāja un LSA pārstāve Augstākās izglītības padomē, informē aģentūra LETA.

LSA Prezidents pārstāv Latvijas studējošos intereses nacionālā līmenī, iesaistās augstākās izglītības politikas veidošanas procesos, aizstāv studējošo viedokli, ikdienā vadot LSA.