PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7635.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Līdz 2.februārim uzņēmumi, organizācijas un iestādes var pieteikties par ēnu devēju Ēnu dienā, kas notiks 11.februārī. Savukārt no 19.janvāra līdz 4.februārim pieteikšanos piedāvātajām vakancēm sāks skolēni.

Ēnu devēju reģistrācija notiks tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem, informē  praktiskās biznesa izglītības biedrība Junior Achievement -Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) pārstāve Antra Laumane.

Šogad Ēnu diena tiek organizēta sadarbībā ar naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmumu LatRosTrans, aicinot jauniešu iepazīties ar dažādām inženierzinātņu profesijām, kurās jau patlaban vērojams darbinieku trūkums.

Ēnu dienā 2014 piedalījās 725 ēnu devēji, kuri piedāvāja 5703 vakances, uz kurām pretendēja 15 010 ēnotāji. JA-YE Latvija aicina uzņēmumus, organizācijas un iestādes aktīvi pieteikt vakances ēnošanai šajā gadā un dot iespēju arvien lielākam skolēnu skaitam mērķtiecīgi plānot savu karjeru.

JA-YE Latvija ir sabiedriskā labuma organizācija un biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās, kas kopš 1991.gada nodrošina biznesa izglītību un praktiskās darbības pieredzi ik gadu vairāk nekā 16 000 skolēnu visā Latvijā. Tās mērķis ir pilnveidot jauniešu zināšanas un prasmes uzņēmējdarbībā ar praktiskām metodēm visos izglītības līmeņos.