PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

10962.jpeg
Foto: ndul / 123RF
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" Baiba Andersone sākusi parakstu vākšana par mācību grāmatu nodrošināšanu elektroniskā formātā.

B.Andersone skaidroja, ka iniciatīvas mērķis ir panākt, lai visas Izglītības un zinātnes ministrijā apstiprinātās mācību grāmatas, kas domātas skolēniem, sākot ar pamatskolu, būtu iegādājamas arī e-formātā. Iniciatīvā uzsvērta vēlme mācību grāmatas, kuras kā oficiāli atzītu mācību līdzekli ir atzinusi nozares ministrija un kuras domātas skolēniem, sākot no pamatskolas, obligāti tiktu izdotas arī e-formātā, šādu kārtību paredzot arī normatīvajos aktos, informē aģentūra LETA.

"Tas, kāda formāta grāmatu izmantos bērns, ir vecāku ziņā, bet būtu jābūt dotai izvēlei - nopirkt savam bērnam e-grāmatu un visu skolas bibliotēku glabāt vienā viedierīcē, vai izmantot valsts piedāvāto iespēju saņemt bezmaksas papīra formāta grāmatas," sacīja B.Andersone.

Viņa uzsvēra, ka ik gadus vecāki sūdzas par skolēnu somu smagumu, turklāt skolās neesot vietas bērnu grāmatu uzglabāšanai, skolām nepietiek līdzekļu dubultu grāmatu komplektu iegādei.

"Ik gadus valsts tērē milzu līdzekļus papīra formāta skolas bibliotēkas atjaunošanai. Mēs cenšamies audzināt modernus un atbildīgus pilsoņus, taču grāmatu jomā atrodamies pagājušā gadsimta vidū - cērtam kokus, drukājam grāmatas, nolietotas izmetam tās atkritumos pēc pieciem gadiem," uzsvēra B.Andersone, piebilstot, ka vēl arvien tiek bojāta bērnu stāja un veselība, liekot viņiem ik dienas pārvietot uz saviem pleciem milzu smagumus.

Šādu pārmaiņu rezultātā B.Andersones ieskatā bērni arī labāk apgūtu modernās tehnoloģijas, bet vecāki sākšot lasīt daiļliteratūru e-formātā.