PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

11885.jpeg
Foto: 123RF
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par minimālā bērnu pusdienošanas laika skolās noteikšanu.

Kā iniciatīvas pieteicējs norādīts Pjotrs Kurtukovs.

Viņš uzskata par nepieciešamu pagarināt pusdienu pārtraukumus bērniem un skolēniem visās mācību iestādēs līdz minimālajām 30 vai 45 minūtēm. Tas nepieciešams, lai noteiktu vienādas tiesības bērniem un skolēniem visās mācību iestādēm pusdienām veltīt ne mazāk kā 30 vai 45 minūtes.

P.Kurtukovs pārliecināts, ka bērnu veselība nevar būt bez veselīga uztura un veselīgas ēšanas. "Ko bērns var paspēt esošajās pusdienu pārtraukuma 15 minūtēs? Neko," nobažījies iniciatīvas autors, piebilstot, ka pēc pusdienām bērni nevar labi mācīties, viņiem nav pietiekami daudz spēka, jo bērni nav paēduši.

"Mācību iestāžu vadītājiem šī problēma neinteresē, jo tiem galvenais ir pildīt to, ko nosaka likumi un noteikumi!" uzskata iniciatīvas autors, aicinot mainīt pastāvošo kārtību. Viņš piebilda, ka pieaugušos darba vietās jau aizsargā Darba likums, taču par bērnu tiesībām P.Kurtukova ieskatā nedomā neviens, informē aģentūra LETA.