PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

9366.jpeg
Foto: epokrovsky / 123RF
Rīgas domes amatpersonas aicina Izglītības un zinātnes ministriju pārskatīt prasību bērnudārza audzinātājiem.

Aicinājums pārskatīt prasību būt ar augstāko izglītību skar audzinātājus, kuri strādā ar bērniem vecumā no pusotra līdz trim gadiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pirms budžeta pieņemšanas sēdes šajā saistībā žurnālistiem sacīja, ka "nav nepieciešama augstākā izglītība, lai mainītu pamperus". Viņš norādīja, ka šī norma rada papildu sarežģījumus brīvo pedagogu vakanču aizpildīšanā.

Uz šo jautājumu domes sēdes debatēs uzmanību vērsa arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR), tāpat aicinot valdību pārskatīt šīs normas. "Ja jūs ar savu augstāko izglītību visu dienu būtu mainījuši pamperus, mainītos arī uzskati," sacīja E.Aldermane.

Pašvaldībā problēmas pirmsskolas izglītības nodrošināšanā saistās ne vien ar bērnudārzu rindu, bet arī ar brīvajām pedagogu vakancēm pirmsskolās, informē ziņu aģentūra LETA.

Opozīcija uzsver, ka šo problēmu risinātu pirmsskolas pedagogu algas paaugstināšana jau no janvāra, taču domes vadība to iecerējusi darīt, sagaidot pedagogu algu modeļa izstrādi, iespējams, no nākamā gada septembra.