PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Copyright a href='httpwww.123rf.comprofile_sifotography'  123RF Stock Photoa (2).jpg
Foto: sifotography / 123RF Stock Photo
Integrētās komunikācijas un mācību aktivitāšu programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros digitālo aģentu mācības uzsākuši skolotāji, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Iepriekš tika mācīti vairāk nekā 600 bibliotekāri, kuriem pievienosies vairāk nekā 2000 skolotāju. Digitālo aģentu mācībās gūtās zināšanas varēs izmantot, lai konsultētu un iedrošinātu sabiedrību dzīves situācijas risināt elektroniski.

Pirmajās digitālo aģentu mācībās piedalījās bibliotekāri. Mācības norisinājās 11 pilsētās un 203 bibliotēkās, piedaloties 699 dalībniekiem. Savukārt 14.augustā mācības uzsākuši pedagogi, kopumā visas programmas laikā plānots mācīt 6000 digitālo aģentu. Plašāku informāciju par digitālajiem aģentiem iespējams atrast programmas un Latvija.lv atbalsta vietnē mana.latvija.lv.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards: “Esam gandarīti par pedagogu lielo interesi iesaistīties programmas aktivitātēs. Nav noslēpums, ka šobrīd jaunieši tehnoloģiju jautājumos bieži vien ir pat erudītāki par lielu daļu pieaugušo. Taču svarīgi, lai šīs zināšanas tiktu izmantotas jēgpilni, neaprobežojoties tikai ar izklaidi. Šobrīd valsts piedāvā vairāk e-pakalpojumu nekā jebkad, tāpēc tieši skolotāji jaunajai paaudzei var nodot zināšanas un prasmes, kas noderēs gan šodienas, gan nākotnes dzīves situāciju risināšanā.”

Digitālie aģenti ir vēstneši, kas ne tikai paši ir apguvuši un izmanto valsts iestāžu piedāvātos e-risinājumus dažādu dzīves situāciju risināšanā, bet arī palīdz iedvesmot un mācīt to izmantošanu līdzcilvēkiem. Mācību procesā digitālie aģenti gūst zināšanas par noteiktās dzīves situācijās noderīgiem valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem, to lietošanas soļiem un priekšrocībām, kā arī tiek informēti par personas datu aizsardzības principiem un drošību internetā.

Programmas ietvaros pirmie mācības uzsāka bibliotekāri, bet tās turpinās skolotāji, valsts un pašvaldību iestāžu, tajā skaitā valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbinieki un žurnālisti. Lai izveidotu iespējami kvalitatīvāku mācību saturu un materiālus digitālajiem aģentiem, to izstrādē iesaistītas arī to valsts un pašvaldību iestādes, kuru nodrošinātie e-risinājumi iekļauti dzīves situāciju aprakstos.