PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

6788.jpeg
Foto: NejroN / 123RF
Tuvāko divu mēnešu laikā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) speciālisti Latvijas skolās rīkos karjeras izaugsmes dienas, stāstot par veiksmīgas karjeras principiem un iespējām darba tirgū.

NVA konsultanti informēs par prasmēm, iemaņām un zināšanām, kādas šodien ir nepieciešamas, lai veiksmīgi atrastu darbu un strādātu savā izvēlētajā profesijā. Skolēniem vairāk nekā 700 Latvijas skolās tiks skaidroti arī iespējamie riski un sekas, izvēloties strādāt ārpus Latvijas.

Pasākumos piedalīsies arī aktīvi jaunieši, kuri dalīsies savā pieredzē un veiks skolēnu aptauju, apzinot viņu viedokli par nodarbinātības iespējām Latvijā un citiem jautājumiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Šādas karjeras dienas Latvijas skolās plānots rīkot ik gadu. Pasākumu plānots atklāt piektdien, 26.septembrī, kad NVA speciālisti un pašvaldību pārstāvji viesosies Jelgavas Spīdolas Ģimnāzijā un Dobeles Valsts ģimnāzijā.

NVA rīcībā esošie dati liecina, ka kopumā šogad bez darba ir 7277 jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas ir 9% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita. Lielākoties iemesls jauniešu bezdarbam ir nepietiekamās profesionālās un praktiskās iemaņas vai neatbilstoša arodizglītība. Kopumā ar NVA atbalstu šogad darbu atraduši 7176 jaunieši.