PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8827.jpeg
Foto: stylephotographs / 123RF
Šobrīd ir brīvas vietas pirmsskolas grupās vienpadsmit Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs - gan bērniem no pusotra gada, gan no trīs un piecu gadu vecuma.

Iespēja pieteikt mazuļus no pusotra gada vecuma ir Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē un Rīgas 244. pirmsskolas izglītības iestādē (mazākumtautību grupās), pirmsskolas izglītības iestādē Laismiņa un pirmsskolas izglītības iestādē Jumis, informēRīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu koordinatore Sarmīte Baltmane.

Savukārt brīvas vietas bērniem vecumā no trim gadiem ir piecās pirmsskolas izglītības iestādēs: Rīgas 36. pirmsskolas izglītības iestādē, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē Ābelīte, Rīgas 232. pirmsskolas izglītības iestādē, Rīgas 112. pirmsskolas izglītības iestādē (mazākumtautību grupā), kā arī Rīgas 124. pirmsskolas izglītības iestādē Dzērvenīte.

Pieejamas arī brīvas vietas grupās, kas paredzētas mazākumtautību bērniem no 3 gadu vecuma un ir atvērtas skolās - Rīgas Itas Kozakevičas Poļu vidusskolas pirmsskolas sagatavošanas grupās un Rīgas 62. pirmsskolas izglītības iestādē, kā arī Rīgas Rīnūžu vidusskolas pirmsskolas grupās.

Bērnus brīvajām vietām var pieteikt elektroniskajā sistēmā tīmekļa vietnē vai vēršoties jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā. Bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800.

Vecāku ievērībai! Saistošie noteikumi paredz, ka elektroniskajā sistēmā vienlaicīgi vecāki bērnu rindā var reģistrēt 3 pirmsskolas izglītības iestādēs. Pirms jauna pieteikuma noformēšanas nekādā gadījumā no sistēmas nevajag izdzēst jau esošo pieteikumu, ja tas ir vienīgais. Brīvo vietu aktuālais daudzums ir mainīgs, jo šobrīd notiek aktīva jaunu grupu komplektēšana. Lai pārliecinātos par piedāvājuma aktualitāti, var interesēties Izglītības, kultūras un sporta departamenta Informācijas un analīzes nodaļā vai Pirmsskolu nodaļā.