PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

9248.jpeg
Foto: racorn / 123RF
Briseles 2.Eiropas skolas sākumskolas latviešu valodas skolotājai Dacei Vuškānei tiks piešķirts Ministru kabineta Atzinības raksts par izcilu pedagoģisko darbu un ieguldījumu, stiprinot latviešu diasporas bērnu saikni ar Latviju, liecina valdības apstiprinātais rīkojuma projekts.

D.Vuškāne Briseles 2.Eiropas skolā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas nosūtījuma strādā kopš 2009.gada un šovasar atgriežas Latvijā. Deviņu gadu garumā D.Vuškāne mācījusi latviešu valodu, literatūru un tradīcijas simtiem Briselē augošu latviešu bērnu no pirmās līdz piektajai klasei.

Briseles Eiropas skolā mācās gan bērni, kas Beļģijā ir ieradušies uz dažiem gadiem un atgriezīsies Latvijas skolās, gan arī bērni, kas dzimuši un auguši Beļģijā, jo viņu vecāki ir Eiropas Savienības institūciju ierēdņi, tai skaitā no jauktām ģimenēm, informē aģentūra LETA.

"Daudziem no šiem bērniem, kas mācās pamatā angļu vai franču plūsmās, latviešu valodas stundas ir vienīgā iespēja uzturēt latviešu valodu un saikni ar Latviju. Skolotāja D.Vuškāne ir pašaizliedzīgi un aizrautīgi ne tikai nodrošinājusi latviešu valodas un literatūras mācību programmas apmācību, bet ieguldījusi milzīgu darbu un savu brīvo laiku, lai latviešu bērnos radītu piederības sajūtu Latvijai, iesaistot bērnus dažādos projektos [..]," teikts Ministru prezidenta Māra Kučinska ierosinājumā Atzinības raksta piešķiršanai.