PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

8797.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Valdošās koalīcijas partijas vienojās, ka vēlreiz jāprecizē atsevišķi jautājumi par pedagogu darba samaksas jauno modeli. 

Iepriekš bija paredzēts, ka pedagogu atalgojuma jauno sistēmu šodien izskatīs valdības komitejā, tomēr tagad vietnē "epotfelis" norādīts, ka sēde ir atcelta, informē ziņu aģentūra LETA.

Ārlietu ministrs, premjera pienākumu izpildītājs Edgars Rinkēvičs žurnālistiem pastāstīja, ka koalīcija vienojās uzdot izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, kā arī koalīcijas partneriem vēlreiz izskatīt pedagogu atalgojumu modeli un vēlreiz precizēt atsevišķus jautājumus, jo pēdējie priekšlikumi saņemti piektdien.

Jaunā pedagogu algu modeļa izskatīšanu valdībā sola jau kopš jūnija, izskanot vairākiem iespējamiem datumiem. Iepriekš izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pauda viedokli, ka, neskatoties uz to, ka modelis varētu netikt ieviests jau ar 1.septembri, līdz mācību gada beigām vai, kas esot reālāk, vasaras vidum, vajadzētu pieņemt Ministru kabineta noteikumus. Noteikumi tikšot virzīti steidzamības kārtā.

E-klase jau informēja, ka IZM rosina pedagogu darba samaksas jauno modeli ieviest tikai nākamajā gadā, turklāt darot to divos atsevišķos posmos.

Modeļa ieviešana valsts profesionālās izglītības iestādēs varētu notikt jau 1.janvārī, bet pašvaldību un privātajās vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs - tikai ar 2016.gada 1.septembri.

Pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai valsts budžetā gadā papildus ir nepieciešami 31,43 miljoni eiro, 2016.gada četriem mēnešiem - 10,48 miljoni eiro, lai novērstu pašreizējo pedagogu atalgojuma nevienlīdzību un palielinātu nepieciešamo atbalstu skolēniem.