PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

32871662464_62a23f2d95_o.jpg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja
Lai lemtu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma, ir jāredz jaunā mācību programma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka jauno 1.klases programmu vēlas redzēt gan deputāti, gan arī tas būtu svarīgi vecākiem. "Tā kā atbildes nav, tad deputāti izšķīrās tālāk neiet," norādīja M.Kučinskis.

Vienlaikus citi izglītības reformas aspekti joprojām ir dienas kārtībā, uzsvēra premjers.

Kā vēstīts, koalīcijas partijas vienojušās rast kompromisu par reformām izglītības jomā, kas paredz kompetencēs balstīta satura ieviešanu, pirmdien pēc sanāksmes pavēstīja valdību veidojošo partiju pārstāvji.

Reizē nolemts vairs neskatīt jautājumu par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma, ņemot vērā politiskā atbalsta trūkumu, informē aģentūra LETA. 

No darba kārtības ir noņemts jautājums par likumprojektu, kas paredz kompetencēs balstītas izglītības satura ieviešanu, atlikšanu uz nākamo Saeimu, norādīja partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. Līdz ar to attiecīgie likumprojekti tiks pieņemti šajā sasaukumā.

Arī Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ir panākta vienošanās, ka katrs politiķiem varētu panāk viens otram "kādu soli pretī" šajā jautājumā.

Pie precīza kompromisa varianta vēl būs jāstrādā, arī skatot attiecīgos likumprojektus trešajā, galīgajā, lasījumā.