PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Valmierā sāksies skolēnu pieteikšanās darbam vasarā
Valmierā sāksies skolēnu pieteikšanās darbam vasarā
Foto: pixabay
No šodienas, 8.jūnija, Valmierā skolēni varēs pieteikties darbam vasarā - jūlijā un augustā. Darba vietas piedāvās gan pašvaldība, gan uzņēmumi.

Skolēnu vasaras nodarbinātības programmā aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Programmas mērķis ir radīt iespēju apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi, lietderīgi pavadot vasaras brīvlaiku, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Laura Moča.

Lai paplašinātu skolēnu darba iespējas, šogad vasaras nodarbinātības programma tiek īstenota divās apakšprogrammās. Pirmajā programmā darbu 13-19 gadīgiem bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Valmieras administratīvajā teritorijā ne vēlāk kā no 2020.gada 1.janvāra, piedāvā Valmieras pašvaldības iestādes.

Savukārt otrā programmā darba vietas nodrošina dažādi Valmieras uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas. Uzņēmumi jauniešiem dod iespēju ne vien iepazīt darba vidi, bet arī gūt pieredzi viņiem interesējošā sfērā, kas vairāk saistīta ar tādām jomām kā zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika, skaidroja Moča. Otrajā apakšprogrammā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kuri mācās Valmieras vispārējās vai profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

Pieteikties darbam iespējams, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu, kā arī pievienojot nepieciešamos dokumentus - ārsta izziņu un vecāka vai aizbildņa saskaņojumu nepilngadīgajiem jauniešiem.

Moča skaidroja, ka ir darba devēji, kuriem iepriekš ir izveidojusies pozitīva pieredze sadarbībā ar kādu no jauniešiem. Ja ir vēlme sadarboties ar konkrētiem jauniešiem šī gada vasaras nodarbinātības programmas laikā, tad darba devējam ir iespējams aizpildīt apliecinājumu, ko skolēns, piesakoties nodarbinātības programmai, iesniedz kopā ar pārējiem dokumentiem. Pieteikuma anketa pieejama Valmieras pašvaldības mājaslapā.

Pieteikties skolēnu vasaras nodarbinātības programmai iespējams no šodienas līdz 11.jūnijam jauniešiem, kuriem jau ir darba devēja apliecinājums, un no 12.jūnija līdz 17.jūnijam skolēniem, kuriem nav šāda apliecinājuma.

Katram skolēnam būs iespējams strādāt piecpadsmit darba dienas, saņemot atlīdzību par nostrādāto laiku. Bērniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem būs iespēja strādāt četras stundas dienā. Jaunieši vecumā no 15 līdz 17 gadiem varēs strādāt līdz septiņām stundām dienā, savukārt pilngadīgie jauniešiem būs iespēja strādāt līdz astoņām stundām dienā. Par darbalaika ilgumu katram jaunietim būs iespēja individuāli vienoties ar darba devēju.