PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Valmieras tehnikumā rekordliels jauno audzēkņu skaits
Valmieras tehnikumā rekordliels jauno audzēkņu skaits
Foto: Valmieras tehnikums
Valmieras tehnikumā šogad uzņemti 213 audzēkņi, kas ir par 34% vairāk, nekā vidēji pēdējo 10 gadu laikā. Tāpat arī saņemts ļoti augsts pieteikumu skaits - par 30% lielāks, nekā vidēji gadā līdz šim. Pieprasītākās specialitātes - programmēšana, loģistika, pavārmāksla un klientu apkalpošana.

Nolūkā celt profesionālās izglītības prestižu un mudināt vidējo profesionālo izglītību apgūt jauniešus ar spēcīgākām zināšanām, 2021./2022. mācību gads ir otrais, kad Valmieras tehnikumā mācības uzsāk izglītojamie tikai ar sekmīgām atzīmēm. Profesiju apguvei šogad tika rīkots atlases konkurss, uzņemot jauniešus ar spēcīgākajiem mācību rezultātiem. Kaut arī uzņemšanas prasības ir augušas, vēlme izglītoties Valmieras tehnikumā bijusi ļoti liela. Saņemti kopumā 240 pieteikumi, kas ir līdz šim otrais lielākais interesentu skaits skolas vēsturē. Sakarā ar augsto pieprasījumu, vairākās programmās uzņemti par trešdaļu vai pat divarpus reizes vairāk izglītojamie, nekā cerēts, tostarp klientu apkalpošanā, mašīnbūvē un pārtikas tehnoloģijā.

Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša pauž gandarījumu: “Priecājamies, ka arvien vairāk jaunieši pēc 9. klases kā prioritāro izglītības turpinājumu izvēlas mācības profesionālās izglītības iestādē! Esam gandarīti, ka Valmieras tehnikuma drosmīgais solis celt kvalitātes standartus jauno audzēkņu atlasē šajā gadā devis rezultātus. Mērķtiecīgi attīstot un stiprinot tieši STEM jomas izglītības programmas (programmēšanu, metālapstrādi, mehatroniku), esam strauji kāpinājuši izglītojamo skaitu tieši šajās jomās. Topošos programmēšanas tehniķus uzņemam tikai trešo gadu, bet profesiju 2021./2022.mācību gadā apgūs jau 130 jaunieši, sagatavojot darba tirgū tik ļoti pieprasītos speciālistus.”

Valmieras tehnikumā šogad mācīsies 638 audzēkņi, kas ir lielākais izglītojamo skaits vidusskolas posmā visā Valmieras novadā. Šī ir viena no modernāk aprīkotajām izglītības iestādēm Baltijā, kur mūsdienīgā un inovatīvā vidē iespējams apgūt prasmes mašīnbūvē, mehatronikā, programmēšanā, loģistikā, viesmīlībā, pavārmākslā, pārtikas pārstrādē, grāmatvedībā un klientu apkalpošanā.