PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10269.png
Valsts izglītības satura centrs aicina interesentus uz pasākumiem Sarunu festivālā LAMPA 1.jūlijā un 2.jūlijā. 

Pasākumā ikviens varēs izteikt un paust savu viedokli par nepieciešamajām izmaiņām mācību saturā.

VISC 2016. gada rudenī uzsāks apjomīgu mācību satura projekta īstenošanu, kura mērķis ir pakāpeniski ieviest kompetenču pieejā balstītu mācību saturu no pirmsskolas līdz vidusskolai. Projekta ietvaros tiks veidots un aprobēts jauns mācību saturs, materiāli un izglītoti skolotāji. Lai iesaistītu sabiedrību diskusijā par nepieciešamajām pārmaiņām izglītības saturā, apzinātu daudzveidīgus viedokļus un vēlmes un skaidrotu iecerēto izmaiņu būtību, Sarunu festivālā LAMPA 1. un 2.jūlijā visas dienas garumā darbosies VISC telts, kā arī notiks vairāki pasākumi, informē Diāna Āboltiņa, Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

VISC teltī abas festivāla dienas visas dienas garumā varēs improvizēti kļūt par skolas direktora vietnieku mācību darbā, veidojot stundu sarakstu vienai nedēļai dažādām vecuma grupām.

1.jūlijā no plkst. 14:00 līdz 16:00 un 2.jūlijā no plkst. 10:00 līdz 12:00 VISC teltī varēs satikt VISC vadītāju Guntaru Catlaku, kurš uzklausīs priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām mācību saturā.

Nākotnes prasmju modelēšanas darbnīcā 1.jūlijā plkst. 16:00 uz  Izglītības skatuves varēs apspriest vairākus pieredzes stāstus cilvēkiem, kuri pārstāv daudzveidīgas nodarbošanās, lai identificētu kompetences, kuras jāattīsta skolā.

Diskusijā "Kur tālāk? Izaicinājumi mācību saturā Somijā un Latvijā" 2.jūlijā plkst. 14:00 uz DOTS skatuves notiks diskusija, kurā piedalīsies Guntars Catlaks, Dr.Peter Johnson, Kokolas pilsētas Somijā Izglītības pārvaldes vadītājs, un citi dalībnieki.

Vairāk par pasākumu lasīt vietnē: http://www.festivalslampa.lv/.