PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

11879.jpeg
Foto: Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas publicitātes foto. No kreisās Monta Heidemane, skolotāja Laine Kinstlere, Harijs Roziņš.
Valsts konkursā mākslā un dizainā pirmo vietu ir ar saviem grafiskā dizaina darbiem ir ieguvuši Monta Heidemane un Harijs Roziņš.

Abi skolēni, kurus konkursam sagatavoja skolotāja Laine Kinstlere, ir Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņi.

Konkursā piedalījās 60 konkursanti no 11 Kurzemes reģiona Mākslas skolām trīs vecuma grupās. Konkursa trešajā kārtā uzvarējušie skolēni M.Heidemane un H.Roziņš ir 10 gadus veci, skaidro vidusskolas pārstāvji.

Kā vēstīts konkursa nolikumā, galvenais tā mērķi ir attīstīt audzēkņu izpratni par grafikas dizainu, izprotot burtveidola, teksta, izteiksmes līdzekļu un kompozīcijas nozīmi dizainā, kā arī veicināt audzēkņu izpratni par dizainu kā procesu, par secīgu dizaina idejas attīstību, tās atbilstību funkcijai un mērķauditorijai.

Kopumā konkursā piedalījās 11 Kurzemes reģiona Mākslas skolas: no Aizputes, Grobiņas, Kandavas, Kuldīgas, Pāvilostas, Rojas, Sabiles, Ventspils, Saldus, Ugāles un Liepājas, informē aģentūra LETA.