PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

8906.jpeg
Foto: niiskandar / 123RF
Sākoties jaunajam mācību gadam, policija aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus, bet autovadītājiem šajās dienās jābūt īpaši piesardzīgiem.

Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, Valsts policija aicina vecākus jau savlaicīgi saviem bērniem atgādināt vispārējos drošības un ceļu satiksmes noteikumus, kuri jāievēro uz ielas. Ja bērns uz skolu dosies patstāvīgi, vēlams izstaigāt ceļu uz skolu kopā ar bērnu, vēršot viņa uzmanību uz bīstamākajām vietām un noteikumiem, kas šajās vietās jāievēro. Informē ziņu aģentūra Leta.

"Autovadītājiem jāņem vērā, ka pēc vasaras brīvlaika ielās parādīsies vairāk transporta līdzekļu un bērni būs daudz neapdomīgāki, tāpēc lūdzam automašīnu vadītājus būt saprotošiem un uzmanīgākiem. Autovadītājiem jārēķinās arī ar sastrēgumu palielināšanos atsevišķās vietās. Tāpat atgādinām, ka septembrī skolu tuvumā būs pastiprināta policijas darbinieku klātbūtne, tādēļ aicinām vadītājus ievērot noteiktos braukšanas ātruma ierobežojumus," norādīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes pārstāve Vineta Mistre.

Pie skolām izvietotās policijas darbinieku patruļas ne vien sekos, lai autovadītāji ievērotu noteikto braukšanas ātrumu un citus ceļu satiksmes noteikumus, bet arī rūpēsies par bērnu drošību, lai viņi nenonāktu veselībai vai dzīvībai bīstamās situācijās.