PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

8923.jpeg
Foto: Reinis Inkēns / Saeimas Kanceleja
Bieži vien sāpīgo skolu apvienošanu ir nepieciešams vērtēt no efektivitātes un mācību kvalitātes viedokļa.

Tā savas vizītes laikā Madonas novadā, kas norisinājās Zinību dienā, pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Zinību dienai veltītās vizītes laikā Madonas novadā Vējonis uzsvēra izglītības lomu valsts attīstības veicināšanā, tādējādi skaidrojot izglītības jomā nepieciešamās reformas. Tikmēr ar iedzīvotājiem prezidents apsprieda nepieciešamību pieņemt lēmumu par pedagogu atalgojuma modeli, kā arī risināt skolu apvienošanas jautājumu, informē prezidenta Preses dienests.

"Bieži vien sāpīgo skolu apvienošanu ir nepieciešams vērtēt no efektivitātes un mācību kvalitātes viedokļa. Mēs nedrīkstam darīt pāri saviem bērniem, nesniedzot viņiem iespēju mācīties labākajās izglītības iestādēs," klātesošajiem iedzīvotājiem sacīja R. Vējonis, kurš arī pārsprieda uzņēmējdarbības un lauku stabilitātes jautājumus, sakot, ka Latvijas lauki pakāpeniski ir jāpiepilda ar veiksmīgi funkcionējošiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem, kas spēj radīt labi apmaksātas darbvietas.

Izglītības jautājumi caurvija arī prezidenta tikšanos ar pašvaldības deputātiem, kurā tika apspriesta pedagogu atalgojuma reformas iespējamā ietekme uz novada skolām. Vizītes laikā R. Vējonis interesējās par veidiem, kā Madonas novadā tiek organizēta bērnu nogādāšana uz novada centra lielākajām izglītības iestādēm no lauku teritorijām. Deputāti kā problēmjautājumu uzsvēra transportu, kā arī ceļu kvalitāti, izceļot nepieciešamību nodrošināt asfaltētu savienojumu starp pagastu centriem un novada centru.

Vizītes laikā prezidents viesojās arī vietējās izglītības iestādēs - Madonas pilsētas 2.vidusskolā, Madonas Valsts ģimnāzijā, kā arī savā kādreizējā skolā - Madonas pilsētas 1.vidusskolā, kur ar uzrunu sveica skolēnus un skolotājus. "Es esmu īpaši priecīgs būt šodien šeit, jo šī ir jūsu un arī mana dzimtā skola. Mani skolēna un skolotāja soļi ir skanējuši šajās klasēs," sacīja prezidents.