PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

6382.jpeg
Foto: yarruta / 123RF
Vasaras brīvlaikā vairāk nekā 400 Jelgavas skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem būs iespēja nopelnīt, strādājot pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās, informēja pašvaldībā.

Darbam jaunieši var pieteikties līdz 20.aprīlim savās mācību iestādēs. Skolas direktora izveidota vērtēšanas komisija izvērtēs pieteikumus un apstiprinās nodarbinātībā iesaistīto skolēnu sarakstus.

13 un 14 gadus vecus jauniešus plānots nodarbināt četras stundas dienā divas nedēļas, bet 15-17 gadīgus skolēnus ar darbu varēs nodrošināt sešas stundas dienā trīs nedēļu garumā. Strādāt varēs arī 18 gadus veci izglītojamie ar īpašām vajadzībām - trīs nedēļas pa sešām stundām dienām.

Darba vietas jauniešiem piedāvās Jelgavas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības, kur viņi veiks teritoriju labiekārtošanas un telpu uzpošanas darbus, strādās skolu bibliotēkās, mācību kabinetos un būs iesaistīti citos savam vecumam piemērotos darbos, informē aģentūra LETA.

Vērtējot pieteikumus, priekšrocības darba piedāvājumam tiks dota skolēniem ar pozitīvu attieksmi pret darbu, ja jaunietis nav nodarbināts pie cita darba devēja. Tāpat pašvaldība vērtēs, vai skolēnam ir labas sekmes un uzvedība, vai bērns ir aizbildnībā vai no daudzbērnu ģimenes. Tāpat priekšrocība būs tiem skolēniem, kuru ģimenei piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss, kā arī, ja viens vai abi vecāki ir bezdarbnieki.