PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5743.jpeg
Skolēnu vecāki satraukušies par izglītības iestāžu reorganizācijas plāniem Saldus novadā un metodēm, kā tiek izvērtētas reformas iespējas.

Tikmēr Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Konuševskis, kurš ir arī neoficiālās izglītības reformas darba grupas vadītājs, izteica šaubas, vai dome šomēnes spēs pieņemt kādu ilgtspējīgu lēmumu par skolu reorganizāciju, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Saldus 1.vidusskolas vecāku padomes pārstāvis Dzintars Štrauss skaidroja, ka vecākus uztrauc iespējamā 1.vidusskolas pārveidošana par pamatskolu un ārpus Saldus pilsētas esošās Druvas vidusskolas attīstīšana par reģiona ģimnāziju. Viņš norādīja, ka 1.vidusskolā izglītības līmenis "nav no zemākajiem", un piebilda, ka būtu jābūt ļoti nopietnam pamatojumam, lai vecāko skolu pilsētā reorganizētu par pamatskolu.

Dz. Štrauss norādīja uz, viņaprāt, saskatāmu interešu konfliktu neoficiālajā izglītības reformas darba grupā - tajā darbojas arī domes deputāti, Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs un direktora vietniece Ilze Kļava. Savukārt D. Konuševskis, komentējot šīs iebildes, norādīja, ka darba grupā darbojas cilvēki, kuri pārzina izglītības nozari, un jebkuram deputātam varētu atrast saistību ar kādu no pilsētas vai novada skolām.

Saldus 1.vidusskolas skolēnu vecāki ir noraizējušies, vai nākamajā domes sēdē 27.februārī netiks pieņemts kāds sasteigts un nepārdomāts, uz veciem datiem balstīts un politisks domes lēmums par skolu reorganizāciju. Lai reorganizācija notiktu no nākamā mācību gada, lēmums saskaņā ar likuma prasībām būtu jāpieņem sešus mēnešus iepriekš, proti, līdz februāra beigām. Darba grupas vadītājs D. Konuševskis apšaubīja, vai dome šomēnes spēs šādu lēmumu pieņemt.

"Jo vairāk mēs šo jautājumu esam cilājuši, jo ir radušies aizvien jauni papildu priekšlikumi. No sākotnējā redzējuma ir palikuši kādi 50%. Deputātiem nav vienota redzējuma. Izskatās, ka februārī nevaram pagūt rast kvalitatīvu risinājumu. Man nav pārliecības, ka februārī varēsim pieņemt kādu pārdomātu ilgtermiņa lēmumu," atzina D. Konuševskis. Tomēr nākotnē skolu reorganizācijas jautājums jebkurā gadījumā būšot jārisina, jo pēdējo 10 gadu laikā skolēnu skaits ir ievērojami sarucis.