PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

2644071830_32937c323a_o.jpg
Foto: Publicitātes foto
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien atbalstīja ieceri veidot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Rīgas pilsētas rīcības komiteju, informēja domē.

Komitejas uzdevums būs nodrošināt Rīgas amatiermākslas kolektīvu dalību svētku atlases pasākumos un pašos svētkos, kā arī sadarboties ar svētku organizatoriem atbilstoša pilsētas noformējuma izveidē un svētku norišu vietu sagatavošanā pašvaldības īpašumos.

Tāpat komiteja būs atbildīga par svētku dalībnieku izmitināšanu pašvaldības īpašumā esošajās izglītības iestādēs, par sadarbību ar svētku organizatoriem sabiedriskās kārtības uzturēšanā pasākuma norises vietās, par dalībnieku transporta kustības plānošanu un koordinēšanu Rīgā, kā arī citiem ar svētku norisi saistītiem uzdevumiem.

Plānots, ka komitejas priekšsēdētājs būs Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) un komitejas locekļi būs vairāki domes deputāti, departamentu pārstāvji, kā arī, piemēram, Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, SIA "Rīgas satiksme" Satiksmes un kustības organizācijas direktors Edmunds Zivtiņš un citi iesaistīto struktūrvienību pārstāvji.

Galējo lēmumu par komitejas izveidi pieņems Rīgas dome.

Kā ziņots, Saeimā pērn decembrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Dziesmu un deju svētku likumā, nosakot, ka turpmāk svētku atbilstošas norises nodrošināšanai tiks izveidota arī operatīvās vadības grupa.

Šāda grupa tiks veidota, ņemot mērā iepriekšējo Dziesmu un deju svētku organizēšanas izvērtējumu. 2015.gadā Mežaparka estrādē XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma laikā daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, Izglītības un zinātnes ministrijas vadība naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

Atbalstītais likumprojekts paredz, ka operatīvās vadības grupā darbosies Dziesmu un deju svētku rīkotāja pārstāvis, Rīgas pilsētas izpilddirektors, kā arī pārstāvji no Valsts policijas, Drošības policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Rīgas pašvaldības policijas un Rīgas domes Satiksmes departamenta.

Operatīvās vadības grupas pienākums būs nodrošināt svētku pasākumu nepārtrauktu un preventīvu drošības vadību un, ja nepieciešams, arī ārkārtas situācijas vadību, informē aģentūra LETA. Šīs grupas pienākums būs atrasties pasākuma norises vietā un nodrošināt svētku norisi atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.