PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

Piedalies konkursos par veselīgu uzturu un iegūsti vērtīgas balvas!
Piedalies konkursos par veselīgu uzturu un iegūsti vērtīgas balvas!
Foto: Veselības ministrija
Veselības ministrija īsteno sabiedrības informēšanas kampaņu par veselīgu uzturu “Augļi, ūdens, dārzeņi – Tavas veselības SUPERVAROŅI”. Kampaņas ietvaros ir izsludināti 2 konkursi skolas vecuma bērniem un viņu vecākiem par veselīga uztura paradumiem un pamatprincipiem, kuros piedaloties iespējams iegūt vērtīgas balvas.

1. Konkurss skolas vecuma bērniem ar ģimenēm “Gatavo pilnvērtīgas pusdienas un vakariņas, katrā iekļaujot vismaz vienu dārzeņu porciju!”

Konkursa  mērķis ir veicināt izpratni par veselīgu uzturu un attīstīt praktiskas iemaņas, rosinot skolēnus un viņu vecākus kopīgi pagatavotas veselīgas maltītes ieviest ikdienā. Iepazīsties ar sertificētas uztura speciālistes Viktorijas Zakarkevičas piedāvāto produktu sarakstu Instagram kontā, kā arī konkursa nolikumā, izdomā pusdienu un vakariņu receptes un tās pagatavo, iekļaujot produktus no četrām uzturvielu grupām – dārzeņiem, olbaltumvielām, saliktajiem ogļhidrātiem un labajiem taukiem! Pieteikšanās līdz 10. maijam: Piesakies konkursam šeit.

2. Konkurss 1.-12. klašu skolēniem “Augļi, ogas, dārzeņi – manas veselības supervaroņi”

Radošo darbu konkursa mērķis ir veicināt augļu un dārzeņu iekļaušanu ikdienas maltīšu sastāvā. Individuāli izveido reklāmu, kas popularizē augļu, ogu un dārzeņu lietošanu ikdienā, iekļaujot paša izdomātu reklāmas saukli un trīs argumentus, kāpēc ikdienā vajadzētu lietot šos produktus! 1.-4. klašu skolēniem radošais darbs jāiesniedz plakāta (zīmējuma/kolāžas) formātā, 5.-9. klašu skolēniem – digitālā plakāta formātā, bet 10.-12. klašu skolēniem kā 30 sekunžu garš reklāmas video rullītis. Darbu var iesniegt kāds no vecākiem vai pedagogs, kurš to tālāk piesaka konkursam.

Konkursa nolikumu meklē šeit.

Pieteikšanās līdz 10. maijam:

Pieteikšanās 1.–4. klašu grupai;

Pieteikšanās 5.–9. klašu grupai;

Pieteikšanās 10.–12. klašu grupai.

Iesniegtos darbus vērtēs žūrija (sertificētas uztura speciālistes Tatjana Tepo un Līga Balode) un labāko darbu autoriem būs iespēja iegūt vērtīgas balvas, piemēram, izklaides pasākumu apmeklējumu kopā ar ģimeni vai sporta un aktīvās atpūtas inventāru. Tāpat ir paredzētas motivējošas specbalvas izglītības iestāžu pedagogiem, kas konkursā “Augļi, ogas, dārzeņi – manas veselības supervaroņi” būs iesaistījuši visvairāk izglītojamo.

Abu konkursu uzvarētāji tiks paziņoti 19. maijā VM sociālajos kontos un www.eparveselibu.lv mājaslapā sadaļā “Ziņas”.

Kontaktinformācija saziņai:

  • par konkursu “Gatavo pilnvērtīgas pusdienas un vakariņas, katrā iekļaujot vismaz vienu dārzeņu porciju!” – [email protected]
  • par konkursu “Augļi, ogas, dārzeņi – manas veselības supervaroņi” – [email protected]

Kampaņa tiek īstenota Eiropas Sociālā fonda projekta "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi" (identifikācijas Nr. 9.2.4.1/16/I/001) ietvaros.

Reklāmraksts