PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

8813.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Bērni par maz kustas, ēd neveselīgi, pārāk ilgu laiku pavada pie datora, kā arī skolās mācību stundas pavada nevēdināmās telpās.

Tā uzskata veselības ministrs Guntis Belēvičs. Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma viņš uzsvēra, ka bērnu veselības stāvoklis Latvijā ir katastrofāls.

Ministrs skaidroja, ka Latvijā daudzviet veikta vienkāršota skolu renovācija, nepadomājot par ventilāciju. Līdz ar to, starpbrīžos ir jāver vaļā logi un ziemā jālaiž iekšā aukstais ziemas gaiss. Taču mācību stundas beigās skābekļa saturs klasēs ir tik minimāls, ka bērniem paliek slikti, nemaz nerunājot par mācību vielas apgūšanu, informē ziņu aģentūra LETA.

Kā atzina ministrs, esot slikti, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā ģībst bērni, bet būs vēl sliktāk, ja mēs no šīs situācijas neko neiemācīsimies.

G. Belēvičs teica, ka neizdodas panākt Izglītības un zinātnes ministrijas attieksmes maiņu. Piemēram, pret fizkultūras stundām. Viņaprāt, ir jāievieš trešā fizkultūras stunda, jo ja bērnu neiekustina līdz 10 gadu vecumam, tad vēlāk to nevar izdarīt.

Kā piemēru fiziskās slodzes palielināšanas pozitīvajai ietekmei ministrs minēja XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, kuros ģība koristi, nevis dejotāji, jo dejotāji regulāri trenējas un viņiem ir liela fiziska slodze.