PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

8195.jpeg
Foto: Ernests Dinka / Saeimas Kanceleja
Veselības ministrs Guntis Belēvičs pauž satraukumu par masu medijos izskanējušo informāciju, ka skolēni izglītības iestādēs pusdienās saņem nekvalitatīvu ēdienu. 

"Situācija, ka bērniem skolā tiek pasniegts nekvalitatīvs un no bojātiem produktiem gatavots ēdiens, ir nepieļaujama, un tas prasa steidzamu risinājumu," uzsver G. Belēvičs.

Viņš norāda, ka Veselības ministrija izstrādās priekšlikumu, kas ļaus būtiski uzlabot skolās piedāvāto produktu kvalitāti. Šobrīd 1.-3.klases skolniekiem ēdināšanai valsts atvēl 1,42 eiro, tomēr G. Belēvičs ir iecerējis Ministru kabineta noteikumos definēt, ka ne mazāk kā 85% no šīs summas ir izlietojami tieši produktu, no kuriem pagatavojamas pusdienas, iegādei, informē ziņu aģentūra LETA.

"Vienlaikus aicinu skolu un pašvaldību vadību sekot līdzi izglītības iestāžu ēdinātāju gatavotās un piegādātās produkcijas kvalitātei un ziņot atbildīgajām institūcijām problēmu gadījumā. Arī visaugstākās prasības normatīvos nebūs garantija kvalitatīvam ēdienam bērniem, ja atbildīgās personas nebūs ieinteresētas šīs prasības ievērot," norāda veselības ministrs.

Tāpat G. Belēvičs uzsver, ka viņa mērķis ir panākt, lai katrs skolēns vismaz reizi dienā saņemtu siltu, no dabīgiem produktiem gatavotu, kvalitatīvu un sabalansētu maltīti izglītības iestādē, un "kompromisi kvalitātes ziņā ir nepieļaujami".