PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

11255.jpeg
Foto: zestmarina / 123RF
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) februāra beigās ir uzsākusi sadarbības līgumu parakstīšanu ar novadu pašvaldībām un izglītības pārvaldēm.

Sadarbība noslēgta par projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanu.

Projekta darbības laikā vispārējās izglītības iestādēs Latvijā ir paredzēts īstenot karjeras atbalsta pasākumus iestāžu izglītojamiem, tai skaitā karjeras informācijas izplatīšanu, karjeras izglītības un karjeras konsultāciju īstenošanu.

2017. gada martā plānots turpināt slēgt sadarbības līgumus ar tām pašvaldībām, kuras ir izteikušas vēlmi uzsākt darbības jau 2016./2017. mācību gadā, informē VIAA.

Atsevišķas pašvaldības plāno projektā iesaistīties no 2017./2018. mācību gada.

Pirmais līgums parakstīts ar Jelgavas izglītības pārvaldi, kur Jelgavas Valsts ģimnāzijā un Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā tiks nodrošināts pedagogs karjeras konsultanta atbalsts ģimnāziju audzēkņiem.

Kopumā projektā plānots sniegt atbalstu karjeras izglītībai un karjeras attīstības atbalstam vismaz 328 vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs.

Informējam arī, ka2017. gada 9., 16., 28. martā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) organizē informatīvus seminārus koordinatoriem un grāmatvežiem par projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” administratīvajiem jautājumiem. 

Semināros aicināti piedalīties sadarbības partneru – pašvaldību vai pašvaldību apvienību, izglītības pārvalžu koordinatori un grāmatveži.

Semināra mērķis ir iepazīstināt projekta sadarbības partneru koordinatorus un grāmatvežus ar projekta izdevumus pamatojošo dokumentu sagatavošanu un iesniegšanu VIAA. Plašāka informācija par semināru norisi VIAA mājaslapā.