PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

9428.jpeg
Foto: georgerudy / 123RF
Izsludināts konkurss vidusskolēniem uz sešām daļējām stipendijām, lai mācītos Dānijā, Itālijā, Dominikānas Republikā, Argentīnā vai Meksikā.

Konkursu izsludina bezpeļņas organizācija „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” 2016./2017. mācību gadam, pieteikties stipendijai iespējams līdz šī gada 21.janvārim, aizpildot pieteikuma anketu „AFS Latvija” mājaslapā

Stipendija sniedz iespēju doties apmaiņas gadā uz citu valsti, mācīties vietējā valsts skolā un dzīvot vietējā ģimenē. Stipendijai pieteikties var ikviens vidusskolēns vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Lai pieteiktos stipendijai, kandidātiem vispirms jāaizpilda pieteikuma anketa “AFS Latvija” mājaslapā, norādot valsti, kurā vēlētos mācīties. Pēc tam jāaizpilda apmaiņas dalībnieka pieteikuma forma, kas tiek izsūtīta katram dalībniekam pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas.

Daļējās stipendijas apjoms ir 2000 eiro. Tā sedz daļu no šādiem izdevumiem: dzīvošanu rūpīgi izmeklētā viesģimenē, sagatavošanās materiālus dalībai programmā, sagatavošanos pirms aizbraukšanas, orientācijas nometnes viesvalstī, AFS darbinieku un brīvprātīgo atbalstu viesvalstī, sekundāro medicīnas apdrošināšanu, starptautiskos ceļa izdevumus, ceļa izdevumus no mājas līdz skolai un atpakaļ, ceļa izdevumus, lai apmeklētu obligātos AFS pasākumus viesvalstī, un mācību grāmatas obligātajiem mācību priekšmetiem skolā.

„AFS Latvija” direktore Ineta Leikuma uzsver, ka stipendija ir paredzēta īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, lai piepildītu sapni par mācībām ārzemēs. „Tā ir iespēja iegūt starpkultūru pieredzi, apgūt valodu, iemācīties dzīvot patstāvīgi, kā arī iegūt labus draugos no visas pasaules,” tā I. Leikuma.

Konkurss notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātiem izvērtēšanai jāiesniedz pieteikumi, savukārt otrajā kārtā kandidāti tiks aicināti uz individuālām pārrunām ar „AFS Latvija” vadību. Rezultāti par stipendiju piešķiršanu pretendentiem tiks paziņoti ne vēlāk kā šī gada 5.februārī.

Plašāka informācija par stipendiju konkursu pieejama „AFS Latvija” mājaslapā.

“AFS” ir viena no lielākajām brīvprātīgo organizācijām, kuras darbību nodrošina tūkstošiem brīvprātīgo visā pasaulē. Tie ir cilvēki, kurus saista kopīgas vērtības un pārliecība, ka, personīgi iepazīstot citas kultūras, ir iespējams padarīt pasauli mierpilnāku.