PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

7706.jpeg
AFS Latvija izsludina konkursu četrām daļējām stipendijām mācībām Honkongā, Itālijā un Ungārijā 2015./2016. mācību gadā. 

Vidusskolēniem ir iespēja piedalīties stipendiju konkursā, lai dotos apmaiņas gadā uz citu valsti, mācītos vietējā valsts skolā un dzīvotu vietējā ģimenē. AFS daļējā stipendija dalības maksas segšanai ir paredzēta īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, lai piepildītu sapni par atšķirīgas kultūras iepazīšanu. Pašlaik ir pieejama viena daļējā stipendija uz Honkongu, viena uz Itāliju un divas uz Ungāriju.

Stipendijas apmērs ir 2000 EUR, pieteikšanās stipendijai būs iespējama līdz 9. februārim.

Programmas mērķis ir ar starpkultūru mācību programmu palīdzību sniegt prasmes un zināšanas, kas nepieciešamas dažādu kultūru sakaru attīstīšanai, kā arī atbalstīt apmācību, kas balstīta uz personisko pieredzi un veicina uzticību pasaules pilsonības un brīvprātības idejām.

Informācija par stipendiju konkursa nolikumiem atrodama AFS Latvijamājaslapā.

Šobrīd no Latvijas AFS programmās ārvalstīs atrodas 23 skolēni, bet Latvijā uzturas 33 viesskolēni no dažādām pasaules valstīm – Vācijas, Beļģijas, Austrālijas, Itālijas, Taizemes, Turcijas, Ungārijas, Šveices un Čīles. AFS Latvija darbību nodrošina 120 brīvprātīgie darbinieki. Organizācijas goda patronese kopš 2010.gada ir bijusī Latvijas valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.