PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Vidusskolēnus aicina piedalīties bezmaksas profesionālās izaugsmes nodarbībās sociālajās zinātnēs LU SZF
Vidusskolēnus aicina piedalīties bezmaksas profesionālās izaugsmes nodarbībās sociālajās zinātnēs LU SZF
Foto: Latvijas Universitāte
Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte (LU SZF) aicina vidusskolēnus iegūtu gan dziļāku izpratni par sociālajām zinātnēm, gan praktiskas zināšanas savas profesionālās karjeras veidošanai jebkurā nozarē.

Profesionālās izaugsmes kursi bez maksas norisināsies sešas sestdienas, sākot no 29 janvāra. To laikā attālināti, platformā Zoom, sabiedrībā zināmi profesionāļi un LU SZF mācībspēku komandas vadībā norisināsies izzinošas nodarbības.

Šo nodarbību – Jauno profesionāļu skolu – mērķis ir sniegt motivētiem vidusskolēniem atspēriena punktu un vērtīgas zināšanas, kas var noderēt, uzsākot savu nākamo izglītības posmu un karjeru.

Lekcijās ar savu pieredzi dalīsies Eva Johansone, kultūras žurnāliste, aktīviste, Jānis Erts, stratēģis, “PLECS” vadītājs, valdes priekšsēdētājs, kampaņas “Dod Pieci” viens no radītājiem, Inga Spriņģe, žurnāliste, viena no “Re:Baltica” dibinātājām, Raitis Puriņš, “Printful” mārketinga vadītājs, Zane Daudziņa, aktrise, Latvijā vadošā runas pedagoģe, un Olga Kazaka, sabiedrisko attiecību aģentūras “A. W. Olsen & Partner” partnere, Latvijas Universitātes docente.

Pēc kopīgajām lekcijām vidusskolēni tālāk var izvēlēties apmeklēt 5 dažādu programmu moduļus. Jauno politiķu skolā vidusskolēni varēs iedziļināties nākotnes izaicinājumos Latvijai un Eiropas savienībai, noskaidrot, kas ir politiskā korupcija un kā ar to cīnīties, piedalīties inovāciju laboratorijā un diskutēt par starptautisko drošību. Jauno komunikācijas speciālistu skolā skolēni iepazīsties ar reklāmas ietekmi laikmetīgajā pasaulē, jauno mediju lomu, digitālo dzīvi un to, ko nozīmē būt žurnālistam 21. gadsimtā.

Jauno sociologu skolā varēs iepazīties ar socioloģijas darba lauku, uzzināt vairāk par ilgtspējīgas attīstības vadību, kā arī piedalīties praktiskās nodarbībās par sociālo mediju pētījumiem, migrācijas jautājumiem un pasaules (ne)kārtību. Jauno informācijas speciālistu skolā vidusskolēni apgūs informācijas pārvaldības pamatprincipus, uzzinās vairāk par stāstniecību kā pārmaiņu rīku un tekstu kā radošuma produktu. Savukārt Jauno sociālo darbinieku skolā vidusskolēnus iepazīstinās ar sociālo uzņēmējdarbību un kopienas sociālo darbu, sociālās nevienlīdzības cēloņiem un sociālo pārmaiņu vadību, kā arī dažādības pieņemšanas stūrakmeņiem un to, kā stiprināt globālo solidaritāti.

Nodarbības norisināsies no plkst. 10.00 līdz 13.30 2022. gada 29. janvārī, 5., 12. un 19. februārī, 5. un 12. martā. Dalībnieki, kuri sekmīgi nokārtos skolas noslēguma pārbaudījumu, saņems diplomu un iegūs īpašas priekšrocības studiju uzsākšanai LU SZF īstenotajā atbilstīgā bakalaura studiju programmā – līdz pat 100 papildu punktiem, palielinot iespējas studēt par valsts budžeta līdzekļiem.

Pieteikšanās līdz 28.01.2022.: szf.lu.lv

Plašāka informācija: Elza Lāma, LU SZF, T. +371 29152346, E. [email protected] www.szf.lu.lv

Reklāmraksts