PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Vidusskolēnus aicina pieteikties piektajam semināram “Beta”
Vidusskolēnus aicina pieteikties piektajam semināram “Beta”
Foto: VISC
Valsts izglītības satura centrs organizē piekto praktiskās ievirzes semināru “Beta” šajā mācību gadā, un tas tiek veltīts pārtikas, vides drošības un augu aizsardzības izaicinājumiem, paskatoties uz tiem caur zinātnes prizmu. Seminārs tiek organizēts 10. – 12.klašu skolēniem, kuriem ir padziļināta interese par ķīmiju, vides zinātni, sabiedrības un vides veselību, kuri izstrādā zinātniskās pētniecības darbu vai savu nākotnes profesiju vēlas saistīt ar šīm zinātņu nozarēm.

Seminārs notiks 2020.gada 25. janvārī  “BIOR” - Pārtikas drošības, Dzīvnieku veselības un Vides zinātniskajā institūtā, Lejupes ielā 3, Rīgā.

Semināra 1.daļā skolēniem tiks piedāvāts ieskats šādās tēmās:  “Pārtikas un vides drošība caur zinātnes prizmu”, “Pesticīdi mūsu pusdienu galdā – augu aizsardzības līdzekļu spožums un posts”, “Industriālā laikmeta pirkstu nospiedumi apkārtējā vidē – noturīgo organisko piesārņotāju noteikšanas metodes un izplatība”.

Seminārā paredzēta arī ekskursija pa Z/I “BIOR” Pārtikas un veterināro izmeklējumu laboratorijām, lai skolēni iegūtu priekšstatu par centra pētnieku darba specifiku un darba vidi.

Semināra 2.daļā skolēniem būs iespēja veikt praktisko darbu pētnieku ikdienas darba vidē – laboratorijās. Darbs notiks kādā no trim piedāvātajām darba grupām, kuru skolēni varēs izvēlēties uz vietas seminārā.

Seminārs plānots no pulksten 10.00 līdz 15.45.

Semināram aicināti pieteikties 10. - 12. klašu skolēni līdz 2020.gada 20.janvārim, aizpildot anketu.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, dalība seminārā tiks apstiprināta izskatot motivāciju dalībai seminārā.

Apstiprinājums dalībai seminārā tiks izsūtīts individuāli uz pieteikumā norādīto e-pasta adresi 2020.gada 21.janvārī.