PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

7432.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) ir vienota savās prasībās ar Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrību (LIZDA). 

Galvenā prasība ir panākt, ka valdība piešķir adekvātu finansējumu jauna, godīga un izglītības kvalitāti veicinoša pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai, informē ziņu aģentūra LETA.

Jaunajam darba samaksas modelim jānodrošina konkurētspējīgs un godīgs atalgojums. LIVA, tāpat kā LIZDA, uzskata, ka jaunā atalgojuma modeļa ieviešana ir iespējama tikai tad, ja piešķirs papildu finansējumu.

Valdības ārkārtas sēdē pieņemtie, ar arodbiedrībām nesaskaņotie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi Izglītības likumā - katru mēnesi publiskot vairāk nekā 29 000 pedagogu algas, kuras jau tagad vismaz ministrijas ierēdņiem ir apskatāmas tarifikācijā Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS), - ir bezmērķīgi un nav pieņemami. LIVA uzskata, ka tie liek justies slikti Latvijas pedagogiem, kuri saņem tādu darba samaksu, kādu paredz likumdošana.

LIVA ar nožēlu atzīst, ka IZM nejūtas morāli atbildīga par savas nozares cilvēkiem, kā arī sekām, kādas šis sasteigtais lēmums atstās uz sabiedrību.