PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

10875.jpeg
Foto: photodeti / 123RF
Noslēgusies ikgadējā akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros 33 sabiedrībā atzīti savas jomas profesionāļi uz vienu mācību stundu iejutās skolotāja lomā.

Šogad Iespējamās misijas (IM) akcijā vairāki viesskolotāji aicināja skolēnus attīstīt savas sadarbības prasmes un būt atvērtiem iespējām uzkrāt dažādu pieredzi, kā arī kritiski izvērtēt pieejamo informāciju.

21.novembrī, viesojoties Ādažu vidusskolā, akciju atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vadot dabaszinību stundu, un JRT aktieris Vilis Daudziņš, vadot vēstures stundu.

Raimonds Vējonis ar 8.klases skolēniem runāja par energoefektivitāti un aicināja apzināties katra lomu un individuālo atbildību, izmantojot sev pieejamos energoresursus daudz efektīvāk. Skolēni izmantoja iespēju un izjautāja Valsts prezidentu ne tikai par energoefektivitāti, bet arī par sev svarīgiem izglītības jautājumiem.

Savukārt aktieris Vilis Daudziņš vadīja vēstures stundu 9.klases skolēniem un aicināja viņus uz vēstures notikumiem skatīties caur to cilvēku dažādajiem stāstiem, kuri šajā laikā ir dzīvojuši, tādējādi padarot vēsturi ne tikai interesantāku, bet arī daudz cilvēcīgāku.

Skolēnus neatlaidīgi tiekties uz saviem mērķiem un attīstīt spēju sadarboties aicināja gan pasaules čempions boksā Mairis Briedis, gan mūziķis Justs Sirmais. Uzņēmēji, kuri devās uz skolām, lai dalītos savā pieredzē, tostarp Ilmārs Osmanis, Kārlis Krastiņš, Armands Broks, Uldis Smilts un citi, aicināja skolēnus attīstīt prasmi sadarboties un būt atvērtiem pret visām iespējām un izaicinājumiem, ar ko sastopas dzīvē. Tikmēr mediju pārstāvji Ingus Bērziņš, Nellija Ločmele un Ilmārs Šlāpins īpaši uzsvēra nepieciešamību attīstīt savu kritisko domāšanu un analizēt pieejamo informāciju.

Vēl piektdien, 25.novembrī, 4 Latvijas skolās viesojas viesskolotāji: Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā mācību stundu par dizainera iedvesmu un pašdisciplīnu vadīja modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs, Tukuma Raiņa ģimnāzijā fiziku mācīties iedvesmoja SAF Tehnikas valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs, Cēsu 2. pamatskolā angļu valodas stundu vadīja Swedbank valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, bet Finanšu ministre un šahiste Dana Reizniece-Ozola tikās ar 5. klases skolēniem Rīgas 64. vidusskolā, informē aģentūra LETA.

Akcijas mērķis ir ienest skolās jaunu pieredzi un dot iespēju skolēniem iepazīt dažādas profesionālās jomas, skaidrojot, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī motivēt skolēnus izvirzīt augstus mērķus un būt neatlaidīgiem ceļā uz tiem. Atsauksmes apliecina, ka akcija dod jaunu enerģijas lādiņu gan skolēniem, gan viesiem, kuri vada 40 minūšu mācību stundu. Aicinām skolas, uzņēmējus un ikvienu, kurš redz iespēju iedvesmot skolēnus sasniegt vairāk, rast iespēju sadarboties un dalīties pieredzē.

Paralēli akcijai līdz 1.decembrim turpinās pieteikšanās Iespējamās misijas izglītības programmai, kur aicināti pieteikties dažādu specialitāšu zinoši un mērķtiecīgi jaunie profesionāļi, augstskolu absolventi un pēdējā kursa studenti, kuri vēlas attīstīt savas līderības prasmes un iedvesmot skolēnus mācīties. Pieteikties un ieteikt labus kandidātus var interneta vietnē