PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Vītolu fonds aicina pieteikties 2020./2021. mācību gada administrētajām stipendijām
Vītolu fonds aicina pieteikties 2020./2021. mācību gada administrētajām stipendijām
Foto: Vītolu fonds
Ja esi centīgs un mērķtiecīgs, ja esi guvis labus vērtējumus mācību darbā, ja esi iesaistījies sabiedriskajās aktivitātēs gan skolā, gan ārpus tās, arī tu vari kļūt par Vītolu fonda administrēto stipendiju saņēmēju.

Vidusskolu, ģimnāziju 12. klašu skolēni un vidējo profesionālo izglītības iestāžu beidzēji no 15. janvāra līdz 1. martam ir aicināti pieteikties Vītolu fonda administrētajām stipendijām 2020./2021. mācību gadam, kas paredzētas Latvijas augstskolās studējošiem jauniešiem.

Lai pretendētu uz kādu no stipendijām, kandidāta vidējai atzīmei jābūt 7,5 balles un augstākai, kā arī jāatbilst vismaz vienam no kritērijiem: bārenis, audzina viens no vecākiem, ir no daudzbērnu ģimenes, ir apgrūtināti materiālie un sociālie apstākļi, sasniegti izcili panākumi mācību olimpiādēs.

Šajā gadā ir atvieglota pieteikšanās stipendijām. Kandidātam ir tikai jāaizpilda pieteikuma anketa Vītolu fonda mājaslapā. Pēc pieteikuma iesniegšanas fonda pārstāvis apstiprinās tā saņemšanu elektroniskā vēstulē.

Stipendiju apmērs ir, sākot no 1500 EUR mācību gadā. Fonda ziedotājs nosaka, kurai nozarei stipendiju vēlas piešķirt un cik liela summa stipendijā tiks izmaksāta.

Šajā mācību gadā ar stipendiju atbalstu studē 760 jaunieši, stipendijās tiks izmaksāts vairāk nekā 1,4 milj. eiro. Vītolu fonds administrē vairāk kā 200 Latvijas uzņēmumu, organizāciju, fondu, privātpersonu ziedojumus no Latvijas, Amerikas, Lielbritānijas, Kanādas, Austrālijas, Venecuēlas, Horvātijas, Vācijas un Zviedrijas. Kopš 2002. gada stipendiju ir saņēmuši vairāk nekā 3 700 jauniešu no visiem Latvijas novadiem. Daļa no viņiem ir atgriezušies fondā kā ziedotāji, īstenojot fonda vēlējumu: “Ar izglītību dzīvē sasniegt tādu līmeni, lai varētu nākotnē palīdzēt citiem.”

Elektroniskās anketas aizpildīšanas termiņš ir no 15.01.2020. līdz  01.03.2020.