PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Žanis Neveisteris aicina piedalīties akcijā „Rādi, ka neradi lieku!”
Žanis Neveisteris aicina piedalīties akcijā „Rādi, ka neradi lieku!”
Žanis aicina jauniešus vecumā no 13 līdz 19 gadiem izveidot video vai attēlu sēriju par tēmu: kādas izvēles izdarīt ikdienā, lai neradītu atkritumus, kuri uz mūžīgiem laikiem tiktu noguldīti atkrituma poligona kalnā.

Izcili, ja video izdodas pievienot Žaņa gifiņu, kuru GIF platformās var atrast pēc atslēgas vārdiem: ZANIS un NEVEISTERIS. Ar sastrādāto aicinām dalīties savos sociālajos tīklos( Instagram, Facebook, Tik Tok), izmantojot tēmturus #liekuneradot #zanis #neveisteris #URDA un ietagojot : Facebook @urda.lv, Instagram @urda_dtp.

Kur darbiņi jāiesūta? Darbiņi elektroniskā formātā līdz 15.maijam (ieskaitot) jāatsūta uz e-pastu: [email protected] vai  Whatsapp ziņā uz nr. 25459399, norādot: vārdu, uzvārdu, izglītības iestādes nosaukumu, klasi, telefona nr. un e-pastu.

Skolotāji laipni aicināti mācību procesā integrēt arī šo Žaņa mesto izaicinājumu, lai radošā darbošanās vainagotos gan ar zināšanām, gan noderīgām balvām. Starp visiem iesūtītajiem darbiņiem izlozēsim trīs, kuri tiks pie brīnišķīga komplekta, lai atpūstos dabā un neradītu lieka.

Visu par akciju un kampaņu var uzzināt dabas un tehnoloģiju parka „URDA” mājas lapā.

Skolotājiem joprojām pieejamas online video lekcijas par aprites ekonomikas pamatprocesiem

Lekciju tēmas: atkritumu apsaimniekošana, atkritumu otrreizēja pārstrāde un aprites ekonomika, produkta dzīves cikls, ekodizains un atkritumu samazināšana, pārveidošana un labošana.

Lekcijas būvētas uz kompetenču izglītības pamatprincipu bāzes, kas nozīmē, ka aktualizētās vides tēmas un uzdevumus iespējams ērti integrēt dažādos mācību jomu priekšmetos: ķīmija, ģeogrāfija, dizains un tehnoloģijas, inženierzinības, sociālās zinības, ekonomika. Lekcijām var piekļūt dabas un tehnoloģiju parka „URDA” mājas lapā.

AFISA_Zana_tresais_izaicinajums.png

Informācijai: Liena Kreišmane, 25544338 vai [email protected], www.urda.lv/zanis.

Kampaņu „Radi, lieku neradot!” (projekta realizācijas nr. 108/76/2020) finansē Latvijas vides aizsardzības fonds (LVAF),  realizē „Daibes ilgtspējas centrs”.

Reklāmraksts