PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

10809.jpeg
Foto: pressmaster / 123RF
Par godu Latvijas valsts svētkiem tiek rīkota zibakcija, kuras laikā ar Morzes ābeces palīdzību sūtīs apsveikumus Latvijas dzimšanas dienā.

Šodien plkst.14.25 Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 2, zibakcijā "Apsveikums Latvijai" plānots atbalstīt rekorda uzstādīšanu ar vislielāko dalībnieku skaitu, kuri vienlaicīgi apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes ābeci internetā.

Zibakcijas laikā speciālā aplikācijā  ikvienam tiešraidē būs jāatšifrē diasporas skolas Īrijā "Saulgriezīte" nosūtītais apsveikums Latvijas skolēniem. Zibakcija notiks līdz 18.novembrim.

"Apsveikums Latvijai" ir unikāls projekts, kas veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi.

Zibakcija notiek projektā "Apsveikums Latvijai", kurā radīta speciāla platforma ar Morzes kodu apsveikumu Latvijai iesūtīšanai, kā arī jau iesūtīto apsveikumu atšifrēšanai. Ikviens ir aicināts piedalīties projektā un nosūtīt savu apsveikumu līdz decembra sākumam, kā arī iesaistīt citus, radot tiem savu īpašo apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā, kas būs kodēts ar Morzes kodu. Kopējais apsveikumu skaits arī veidos rekordu.