PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Ziemassvētku vecīša vēstuļu akcijā “Citāda dāvana” aicina netaupīt labus vārdus
Ziemassvētku vecīša vēstuļu akcijā “Citāda dāvana” aicina netaupīt labus vārdus
Foto: pexels
Šodien sākas ikgadējā Ziemassvētku labdarības akcija “Citāda dāvana”, kuras laikā ikviens var pasūtīt saviem bērniem vai citiem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu, personisku vēstuli no Ziemassvētku vecīša apmaiņā pret ziedojumu “Centrs Dardedze” darbam bērnu aizsardzībā no vardarbības.

“Šis gads sajūtu ziņā vairumam no mums ir bijis pavisam citāds – karš Ukrainā ir licis daudz vairāk aizdomāties par drošības jautājumiem un ar citām acīm paraudzīties uz lietām, ko līdz šim uzskatījām par pašsaprotamām – tai skaitā laiku, ko pavadām kopā ar saviem bērniem un citiem tuvajiem cilvēkiem. Mūsu ikgadējā Ziemassvētku vecīša vēstuļu akcija svētku burzmā rada mazu brīnumu gan lieliem, gan maziem un palīdz pateikt vārdus, kuriem citādi var neatrasties laika. Tādējādi apliecinām mīļam cilvēkam – tu esi man svarīgs. Un tā ir liela dāvana,” uzsver organizācijas “Centrs Dardedze” valdes locekle Agnese Sladzevska.

Ziemassvētku vecīša vēstuli iespējams pasūtīt “Centrs Dardedze” mājaslapā: vispirms jāizvēlas vēstuļpapīra noformējums, jāaizpilda īsa anketa par vēstules saņēmēju un tad jāveic brīvi izvēlēts ziedojums organizācijas “Centrs Dardedze” darbībai. Vēstuļu pieteikumi tiek pieņemti līdz 11. decembrim, lai īpašā vēstule adresātu pa pastu varētu sasniegt pirms Ziemassvētkiem.

Vēstules saturu iespējams pielāgot saņēmējam, norādot, vai tā tiks sūtīta bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē vai pieaugušajam. Tāpat šogad iespējams izvēlēties vienu no astoņiem vēstuļu noformējumiem – oriģinālus vēstuļpapīru noformējumus Ziemassvētku akcijai sagatavojuši mākslinieki Māra Viška, Ilze Medne, Reinis Pētersons un Alise Mediņa.

Akcija “Citāda dāvana” notiek jau astoto gadu, un Ziemassvētku vecīša vēstules akcijas dalībnieki sūta ne tikai saviem vai radu bērniem, kuri tās ļoti gaida, bet arī pieaugušajiem – draugiem un kolēģiem, vīriem un sievām, kā arī vecmāmiņām un vectētiņiem, nereti aizkustinot tuviniekus līdz sirds dziļumiem.

Centrs drošai bērnībai “Dardedze” ir nevalstiska organizācija, kas jau 20 gadus izglīto bērnus, vecākus un speciālistus, sniedz psiholoģisku atbalstu un aktīvi darbojas interešu aizstāvībā ar mērķi novērst jebkāda veida vardarbību pret bērniem.