PIESLĒDZIES E-KLASEI

Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

e-klase.jpg
Foto: Veselībnieks
Spēlē Veselībnieku, uzzini daudz jauna un piedalies zīmējumu konkursā "Vesels, kustīgs, laimīgs – 2020"!

Zīmējumā svarīgi atspoguļot savu skatījumu uz to, kā būt aktīvam, kam ir nozīme, lai tu justos labi, būtu vesels, kas tev sniedz prieku un dara laimīgu. Spēles Veselībnieks saturs izmantojamas zīmējuma idejām.

Zīmējumu tehnika nav noteikta un skolēniem nav vecuma ierobežojuma. Divpadsmit uzvarētājus noteiks spēles Veselībnieks redakcija. Interesantākie zīmējumi rotās 2021. gada kalendāru, šo zīmējumu autori saņems veselīgas un veselību veicinošas balvas.

Sadarbojoties ģimenes ārstiem un uztura speciālistiem, ir izstrādāti 500 jautājumi, kas videospēlē Veselībnieks izkārtoti 10 tematiskajās grupās par ķermeņa uzbūvi, orgānu sistēmām, dzīvības procesiem organismā, par seksualitāti, uzturu un veselīgu dzīvesveidu. Spēlēt var ikviens, arī pieaugušie – vieni vai kopā ar bērniem. Pie dažiem jautājumiem var samulst pat cilvēks ar medicīnisko izglītību. Taču spēles mērķis nav pārbaudīt zināšanas, bet gan izzināt un saprast. Rast pareizo atbildi palīdzēs spēlē ietvertais mājiens, savukārt papildu informāciju sniegs interesants fakts pēc katra atbildētā jautājuma.

Veselībnieks pieejams gan mājaslapā www.menessaptieka.lv, gan mobilajā lietotnē, lejuplādējot no Google Play Store vai App Store, – Veselībnieks.

Zīmējumus ar autora norādi un kontaktiem līdz 2020. gada 15. aprīlim lūdzam iesniegt digitālā formātā, sūtot uz e-pasta adresi [email protected]

Spēles idejas autori ir uzņēmumu grupas Repharm speciālisti, tās izstrādi atbalstījusi Mēness aptieka, Centrālā laboratorija un Veselības centru apvienība. Satura veidotāji ir ārsti – galvenā redaktore Linda Šauriņa ir ģimenes ārste, jautājumu sadaļu par uzturu izstrādājusi Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmu Uzturs un Uzturzinātne vadītāja diētas ārste Lolita Neimane kopā ar saviem studentiem. 

Reklāmraksts