PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Digitālo šķēršļu taka – sprīdis dabā, kas māca drošību internetā
Digitālo šķēršļu taka – sprīdis dabā, kas māca drošību internetā
Foto: Drossinternets.lv
Vēl neesat izlēmuši, kurp dosieties ar klasi rudens ekskursijā? Domas dalās – vieni vēlas atpūtu pie dabas, otri – aktīvu izklaidi, bet trešie priekšroku dod izglītojošai kopā būšanai. Iespējams, ir arī tādi skolēni, kam vienīgais mērķis ir iemūžināt ekskursiju fotomirkļos un dalīties ar tiem internetā?

Latvijas Drošāka interneta centrs piedāvā apvienot to visu – aicinām pamatskolas vecuma skolēnus kopā ar pedagogiem doties uz jaunatklāto Digitālo šķēršļu taku Tērvetes dabas parkā. Tajā ir izvietots 21 kontrolpunkts, kuru vienojošā tēma ir fotogrāfijas ceļš globālajā tīmeklī. Kontrolpunktos atradīsiet saistošus uzdevumus, kas veidoti kā sadzīviskas situācijas.

Piemēram, ko darīsiet, ja ejat pa meža taku un pamanāt tuvojamies lāci, fotografēsiet jeb glābsiet ādu? Vai pratīsiet internetā ievietot fotogrāfijas, nepakļaujot sevi izsekošanas riskam? Un kā ar informācijas meklēšanu – vai protat atšķirt īvi no egles?

Ikviens takas apmeklētājs pilnveidos savu vizuālo un digitālo pratību. Takas sākumā uzstādīts informatīvs stends ar instrukciju, kā veicami uzdevumi, bet takas finišā katrs varēs pārbaudīt savu iegūto rezultātu.

Taka ir piemērota pamatskolas vecuma skolēniem.

Takas garums ir 1,5 km, un karte atrodama šeit.

Digitālo šķēršļu taka pieejama bez maksas.

Projekts tapis, Latvijas Drošāka interneta centram (Drossinternets.lv) sadarbojoties ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, A/S Latvijas valsts meži un E-klasi.

Vairāk informācija šeit.