PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

10807.jpeg
Foto: stockbroker / 123RF
Savu piekto sezonu uzsācis projekts Direktoru klubs, kurā šogad piedalīsies 33 skolu direktori no visas Latvijas. 

Direktoru klubs ir unikāla iespēja skolu vadītājiem mācīties un pārņemt labās prakses no uzņēmumu vides, kā arī sadarboties un dalīties ar praksi kolēģu starpā. Divu gadu laikā, apmeklējot Direktoru kluba mācības un gūstot jaunu pieredzi, skolu vadītāji plāno un īsteno kādu būtisku pārmaiņu iniciatīvu savā mācību iestādē.

Skolu vadītāji aizsāk tādas iniciatīvas kā pedagogu savstarpējās sadarbības veicināšana skolas ietvaros un arī plašāk, skolas kopīgo vērtību izstrāde un iedzīvināšana ikdienas darbā, pedagogu profesionālās pilnveides un personīgās izaugsmes veicināšana un citas.

Dalībnieki atzīst, ka īpaši vērtīga ir iespēja uzklausīt Latvijas uzņēmēju pieredzi vadot dažādas organizācijas un pārnest to uz skolu vidi, paraugoties uz savu ikdienu no citas perspektīvas, kā arī rast domubiedrus ar kuriem sadarbība turpinās arī ārpus Direktoru kluba ietvariem. Direktoru klubā iesaistās arī progresīvi uzņēmumi, kas atbalsta Iespējamo misiju.

Direktoru kluba pirmajā tikšanās reizē, skolu vadītājus darba sezonai iedvesmos Iespējamās misijas direktors Kārlis Andersons un Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis. Ar savu pieredzi par vadītāja lomu un funkciju uzņēmuma darbības nodrošināšanā dalīsies finanšu tehnoloģiju uzņēmuma TWINO Grupa dibinātājs Armands Broks, kā arī direktori apmainīsies ar idejām un iecerēm skolas darba pilnveidē.

Kopš Direktoru kluba izveides 2011.gadā jau 89 Latvijas skolu direktori ir kļuvuši par aktīviem dalībniekiem, pilnveidojot vadības kompetences un īstenojot būtiskas iniciatīvas savās skolās.

Iespējamā misija ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.