PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Agija, Aldonis

12291.jpeg
Foto: Reinis Inkēns, Saeimas Administrācija. Attēlā: Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Aldis Adamovičs.
Lēmumos par izglītības reformas īstenošanu nevajadzētu vilcināties. 

Tā konferencē par jaunu vidējās izglītības modeli atzina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs Aldis Adamovičs.

A.Adamovičs uzsvēra, ka nepieciešams panākt pozitīvas pārmaiņas visos izglītības posmos. Turklāt jāmainās būs gan skolotājiem skolās, gan arī augstskolu pasniedzējiem, domājot par pedagogu sagatavošanu, kā arī topošajiem studentiem, informē aģentūra LETA.

Deputāts solīja, ka Saeimā jaunā mācību satura piedāvājums tiks rūpīgi izvērtēts, uzklausot visu iesaistīto pušu viedokļus.

"Nereti sākam noliegt lietas, ko neesam sapratuši un uzklausījuši. Mums jāsaprot, uz ko ejam, un tad sarunu ceļā jāmēģina pārliecināt par ceļa pareizību," teica politiķis, uzsverot, ka šajā procesā viņa vadītā komisija gatava aktīvi iesaistīties.

Kā pauda deputāts, ņemot vērā, ka ikviens iedzīvotājs faktiski ir izglītības eksperts, jo visi bijuši izglītības sistēmas daļa, ir jāizvērtē dažādi padomi, un tas rada plašas diskusijas. Taču, lai "nevilktu šo procesu gadiem", lēmumi saistībā ar pārmaiņām izglītībā jāpieņem nevilcinoties, viņš uzsvēra.