PIESLĒDZIES E-KLASEI

Piektdiena, 2024. gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

5685.jpeg
Foto: orelphoto / 123RF
2012. gada 10. martā plkst. 11.00 Lavīzes ielā 2A, Rīgā notiks informācijas diena Āgenskalna Valsts Ģimnāzijā, kur vecāki un skolēni varēs iepazīties ar uzņemšanas noteikumiem un kārtību.

Izglītojamo uzņemšana ģimnāzijā notiek konkursa kārtībā, ņemot vērā, uz 10.klasi - iestājpārbaudījumu  un apliecības par vispārējo pamatizglītību sekmju izraksta rezultātus, uz  7. klasi - 6.klases liecību konkursa rezultātus.

Ģimnāzijas 10. klasē uzņem izglītojamos, kuriem ir apliecība par vispārējo pamatizglītību un sekmju izrakstā gada un eksāmenu mācību sasniegumi ir vērtēti ar 4 ballēm un augstāk un kuri ir nokārtojuši ģimnāzijas noteiktos iestājpārbaudījumus:

  • vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena  programma (fizika) un (matemātika un datorzinības) -rakstisks iestājpārbaudījums fizikā un matemātikā;
  • vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena  programma (ķīmija un bioloģija) - rakstisks iestājpārbaudījums  ķīmijā un bioloģijā, matemātikā;
  • vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programma - rakstisks pārbaudījums latviešu valodā un literatūrā, angļu valodā.

Bez iestājpārbaudījumiem uzņem pamatskolu beidzējus, kuriem apliecības par vispārējo pamatizglītību sekmju izrakstā visos mācību priekšmetos mācību sasniegumu vērtējums ir 7 balles un augstāk, nav neattaisnotu kavējumu, un valsts, rajona un novada olimpiāžu un konkursu laureātus (atkarībā no izvēlētās izglītības programmas).

Pieteikšanās konkursam uz 10. klasi 2012.gada 10.-11. maijā no 14.00-17.00, iesniedzot pirmā semestra liecības kopiju, uzrādot oriģinālu, un diplomu kopijas par skolēna sasniegumiem olimpiādēs un konkursos. Iestājpārbaudījumi notiek 2012.gada 12. maijā  plkst.11.00. Konsultācijas iestājpārbaudījumiem 10.-11. maijā no 15.00-17.00.

Bez konkursa uzņem izglītojamos, kuriem pirmā semestra liecībā visos mācību priekšmetos mācību sasniegumu vērtējums ir 7 balles un augstāk, nav neattaisnotu kavējumu un valsts, rajona un novada olimpiāžu un konkursu laureātus. Pieteikšanās, iesniedzot pirmā semestra liecības kopiju, uzrādot oriģinālu, un diplomu kopijas par skolēna sasniegumiem olimpiādēs un konkursos, notiek 12.maijā no plkst.12.00 – 13.00.

Ģimnāzijas 7. klasē  uzņem izglītojamos, kuru 6. klases liecībā mācību sasniegumi ir vērtēti ar 4 ballēm un augstāk un nav neattaisnotu stundu kavējumu.

Konkursā tiek ņemti vērā šādi mācību priekšmetu vērtējumi: latviešu valoda, literatūra, matemātika un angļu valoda. Bez konkursa uzņem izglītojamos, kuru 6.klases liecībā mācību sasniegumu gada vērtējumi ir 7 balles un augstāk un nav neattaisnotu stundu kavējumu.

Pieteikšanās konkursam uz 7. klasi notiek no 2012.gada 26.-30. martam 15.00-18.00, iesniedzot apstiprinātu pirmā  semestra liecību (skolas apstiprinātu kopiju) un diplomu kopijas par sasniegumiem olimpiādēs un konkursos.