PIESLĒDZIES E-KLASEI

Otrdiena, 2024. gada 19. marts

Jāzeps

Aicina apmeklēt Eiropas Valodas dienas svētku pasākumus
Aicina apmeklēt Eiropas Valodas dienas svētku pasākumus
Foto: pexels
Svinot Eiropas Valodas dienas svētkus, Latviešu valodas aģentūra (LVA) aicina apmeklēt dažādus pasākumus, kuros iepazīties ar citu valstu valodām.

Eiropas Valodu dienas pasākumu laikā būs iespējams apmeklēt franču, itāļu, vācu, igauņu, angļu, spāņu, čehu valodu darbnīcas, piedalīties daudzvalodu vakarā, skandināvu valodas klubā un dzirdēt dāņu, zviedru un norvēģu valodu, kā arī iepazīties ar Ludzas igauņu valodas ābeci.

Tāpat būs iespējams apmeklēt izstādi par unikālo gruzīnu alfabētu, iesaistīties akcijā "Mans latviskākais vārds", apmeklēt Valodu minimuzeju, tiešsaistē piedalīties gan Eiropas Valodu dienas konferencē, gan pārbaudīt savas zināšanas konkursā un iegūt izglītojošas balvas. Visi augstākminētie pasākumi ir bezmaksas.

Savukārt skolēni varēs piedalīties ikgadējā radošo darbu konkursā, šī gada tēma "Mans grāmatplaukta stāsts". Staiceles pilsētas bibliotēkā ikviens varēs aplūkot fotoizstādi "Kļūdies tā, lai citiem prieks".

Eiropas Savienības (ES) mājā norisināsies vairāku valodu darbnīcas. LVA aicina nodarbībās ieklausīties valodu skanējumā, apgūt nozīmīgus vārdus un frāzes, varbūt arī iedvesmoties kādas valodas padziļinātai apguvei. 

Šodien plkst.17.30 Francijas institūts Latvijā aicina uz franču valodas vakaru ES mājā, kuru vadīs Francijas institūta Latvijā pedagoģe Elodija Rambo. Nodarbībā varēs iepazīties ar franču valodas skaņu pasauli un iemācīties dažus pirmos vārdus franču valodā.

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, ko Latvijā jau 16.gadu koordinē un organizē LVA kopā ar sadarbības partneriem. Katru gadu tā tiek svinēta 26.septembrī, taču daudz un dažādu pasākumu Eiropā notiek gan pirms, gan pēc šī datuma, bagātinot Eiropā sastopamo valodu apguves un lietošanas pieredzi, aicinot mācīties valodas visa mūža garumā, vienlaikus novērtējot un ikdienā runājot latviešu valodā.