Eiropas Valodu dienā Latviešu valodas aģentūra izsludina tradicionālo skolēnu radošo darbu konkursu. Šī gada tēma „Mans bērnības stāsts”.
Konkursā aicinām piedalīties Latvijas vispārējo un profesionālo izglītības iestāžu un latviešu diasporas nedēļas nogales skolu skolēnus.
Kā ierasts, no katras skolas gaidām deviņus labākos radošos darbus (zīmējumus, esejas, dzejoļus, domrakstus). Darbi jāsūta uz Latviešu valodas aģentūru ar norādi „Radošo darbu konkursam” vai e-pastu: [email protected] līdz 2018. gada 18. novembrim (pasta zīmogs vai e-pasta vēstules datums).
 
Konkursa „Mans bērnības stāsts” nolikums pieejams šeit.
 
Labāko darbu autorus sveiksim 2019. gada 21. februārī Dzimtās valodas dienas pasākumā Rīgā.
Arī šogad labākie skolēnu radošie darbi tiks apkopoti un izdoti krājumā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju.
2017. gada konkursa interesantākie darbi būs skatāmi un lasāmi krājumā „Kas manu tautu dara stipru”, grāmata ceļu pie lasītāja sāks š. g. novembrī.
 

Aicina piedalīties fotogrāfiju un stāstu konkursā „Vārds (ne)vietā”

Latviešu valodas aģentūra izsludina fotogrāfiju un stāstu konkursu „Vārds (ne)vietā”. Aicina pievērst uzmanību tekstiem, valodas zīmēm un to novietojumam vidē, nejaušības spēkam, kas liek pasmaidīt par autora tīšu vai nejaušu radošumu.

Konkursā aicinām piedalīties gan pieaugušos, gan jauniešus, iesūtot fotogrāfiju kopā ar stāstu. Pieteikumus gaidīsim līdz 18. novembrim uz e-pastu: [email protected]

Nu jau ir kļuvis par tradīciju, ka iesūtītie labākie darbi fotoizstādes veidā apceļo Latviju un priecē skatītājus un lasītājus ar radošumu un neierastu lingvistisku skatījumu. 
2017. gada darbus “Kļūdies tā, lai citiem prieks” oktobrī varēs aplūkot Tukuma bibliotēkā un tā katru mēnesi citā bibliotēkā līdz pat 2020. gada janvārim.

Esiet vērīgi un saskatiet sev apkārt esošās lingvistiskās zīmes, nofografējiet tās un aprakstiet savos stāstos. 
Konkursa nolikumu un pieteikumu anketu meklējiet Latviešu valodas aģentūras mājaslapā.
Vairāk informācijas pa e-pastu: [email protected] vai pa tālruni 67201684.