PIESLĒDZIES E-KLASEI

Sestdiena, 2024. gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

blue-jeans-boy-child-164835.jpg
Foto: Publicitātes foto
Vēl septembrī ir iespēja pieteikties dalībai Rīgas bērnu un jauniešu diksilendā, kurā aicināti iesaistīties jaunie mūziķi ar priekšzināšanām pūšamo un sitamo instrumentu, kā arī klavieru, ģitāras un basģitāras spēlē.

Diksilends savu darbību uzsāks 2018. gada septembrī, un tajā paredzētas vairākas vecuma un sagatavotības grupas.

Diksilends paredzēts kā interešu izglītības programma bērnu un jauniešu centrā „Altona” (Altonovas iela 6), kur notiks arī ansambļa mēģinājumi. Bērnu un jauniešu diksilenda dalībnieku vēlamais vecums no 10 līdz 18 gadiem, lai veidotu vairākus, audzēkņu gadiem un prasmēm atbilstošus sastāvus. Lai darbotos šajā muzikālajā kolektīvā bērniem un jauniešiem jābūt vismaz ar minimālām instrumentu spēles priekšzināšanām. Muzikālajā kolektīvā tiek gaidīti bērni no mūzikas skolām, kā arī tie, kuri mācības šajās skolās dažādu iemeslu dēļ ir pārtraukuši, un jaunieši, kuri mūzikas prasmes apguvuši pašmācības ceļā. Dalības maksa diksilendā ir 4 eiro mēnesī, bet bērniem un jauniešiem no daudzbērnu ģimenēm dalība tajā ir bez maksas.

Šāds mūsdienīgs un demokrātisks muzicēšanas stils dos iespēju bērniem izjust kolektīvo muzicēšanas veidu  un izbaudīt skatuves valdzinājumu. Nodarbību laikā būs iespēja apgūt instrumenta spēli, piedalīties populāru mūziķu meistarklasēs un attīstīt savu muzikālo talantu. Diksilenda repertuārs tiks veidots ar domu par piedalīšanos koncertos, festivālos un pasākumos. Repertuāru sastādīs pasaules tradicionālie dixie skaņdarbi, latviešu tautas mūzikas aranžējumi, kā arī, respektējot pašu jauniešu intereses, mūsdienu populārās mūzikas tendences.

Papildinformācija: programmas vadītājs, tālr. 29262357, kā arī BJC „Altona”, tālr. 67612354.